Koordinator aktiv

Koordinator aktiv Përshkrimi

Lloji: Adware MacOS

Përdoruesit e Mac mund të marrin pak përsa i përket veçorive të dobishme nga aplikacioni ActiveCoordinator. Në fund të fundit, ky nuk është qëllimi kryesor i produktit. Në vend të kësaj, shumica e veprimeve të tij janë ato që shihen në adware dhe rrëmbyes të shfletuesit. Ai gjithashtu klasifikohet si PUP (Programi Potencialisht i Padëshiruar) për shkak të teknikave të ndryshme të fshehta të përfshira në shpërndarjen e tij.

Ndërsa ActiveCoordinator mund të përpiqet të fshehë instalimin e tij në Mac, veprimet e tij që atëherë do të jenë mjaft të dukshme. Përdoruesit do të vërejnë se po hasin dukshëm më shumë reklama të padëshiruara. Në të vërtetë, ActiveCoordinator është programuar për të drejtuar një fushatë reklamuese ndërhyrëse. Reklamat madje mund të përpiqen të shfaqen sikur vijnë nga faqet e internetit të palëve të treta që nuk kanë lidhje. Përdoruesit nuk duhet t'u besojnë kurrë reklamave të krijuara nga burime të tilla të paprovuara dhe të dyshimta. Rreziqet e përfshira në përfshirjen me reklamat e shfaqura përfshijnë shkarkimin e PUP-ve më ndërhyrës ose dërgimin në faqet e internetit të dyshimta ose potencialisht të pasigurta

ActiveCoordinator gjithashtu do të ndikojë në shfletuesit e internetit të përdoruesit në një skemë për të promovuar një adresë Web të sponsorizuar. Nëpërmjet funksionalitetit të tij të rrëmbyesit të shfletuesit, PUP do të modifikojë cilësimet e shfletuesit (faqja kryesore, faqja e skedës së re, motori i kërkimit të parazgjedhur). Përfshirja e një aplikacioni rrëmbyes të shfletuesitLidhja është një shenjë e fortë se shfletuesi tani do të fillojë të hapë një motor kërkimi të rremë. Ndërsa disa motorë të rremë ridrejtojnë pyetjet e kërkimit të përdoruesit në një motor legjitim, si Yahoo, Bing ose Google, kjo nuk është gjithmonë kështu. Përdoruesve gjithashtu mund t'u paraqiten rezultate të marra nga një motor i dyshimtë që ka injektuar reklama të shumta të sponsorizuara ose lidhje me faqet e internetit të dyshimta në listën e rezultateve të shfaqura.

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.