Threat Database Adware JourneyDrive

JourneyDrive

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 5
Parë për herë të parë: September 12, 2022
Parë për herë të fundit: September 15, 2022

JourneyDrive është një aplikacion ndërhyrës dhe mjaft i dyshimtë që synon të futet fshehurazi në pajisjet Mac të përdoruesve. Funksionaliteti kryesor i aplikacionit e klasifikon atë si adware. Për më tepër, është konfirmuar se është një shtesë tjetër në familjen e gjerë të adware AdLoad . Përdoruesit duhet të kenë parasysh se aplikacionet e këtij lloji rrallë shpërndahen normalisht. Ka shumë më tepër gjasa që adware, rrëmbyes të shfletuesve dhe aplikacione të ngjashme të pabesueshme të përhapen nëpërmjet paketave të softuerit të fshehtë apo edhe instaluesve të rremë të plotë. Kjo është arsyeja pse ata gjithashtu klasifikohen si PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara).

Të kesh adware të pranishëm në pajisjen tënde zakonisht do të rezultojë në një fluks të materialeve reklamuese të padëshiruara dhe ndërhyrëse. Aplikacioni mund të gjenerojë dritare pop-up, banderola, lidhje në tekst, njoftime, etj. Ndërsa prania e reklamave do të ketë patjetër një ndikim në përvojën e përdoruesit në pajisje, është shumë më shqetësuese që këto reklama mund të jenë duke promovuar destinacione të pasigurta ose produkte softuerike. Përdoruesit mund të shohin reklama për dhurata të rreme, mbështetje teknike ose mashtrime për phishing, faqe interneti të dyshimta për të rritur apo edhe platforma të dyshimta bastesh/lojërash në internet.

Në të njëjtën kohë, PUP i instaluar mund të ketë funksione shtesë që mund t'i kryejë në heshtje në sfondin e sistemit. Në fund të fundit, PUP-të janë të njohur për spiunimin e aktiviteteve të shfletimit të përdoruesve duke hyrë në historikun e shfletimit, historikun e kërkimit, URL-të e klikuar, etj. Detaje të ndryshme të pajisjes (adresa IP, vendndodhja, lloji i shfletuesit, lloji i pajisjes, etj.) gjithashtu mund të përfshihen në informacionet e nxjerra dhe të transmetuara edhe tek operatorët e PUP-së.

Po ngarkohet...