Threat Database Ransomware Jjtt Ransomware

Jjtt Ransomware

Familja famëkeqe STOP/Djvu Ransomware vazhdon të zgjerohet, me më shumë variante që lëshohen nga kriminelët kibernetikë. Kërcënimi i malware Jjtt është pikërisht një variant i tillë iSTOP/ D jvu Ransomware . Megjithëse nuk është i pajisur me ndonjë përmirësim domethënës, Jjtt Ransomware është në gjendje të mbyllë plotësisht përdoruesit nga skedarët e tyre. Ai arrin qëllimet e tij përçarëse duke përdorur një rutinë enkriptimi me një algoritëm të fortë kriptografik.

Të gjitha viktimat e prekura do të vërejnë se dokumentet e tyre, PDF-të, arkivat, bazat e të dhënave dhe më shumë, janë bërë të paarritshme. Për më tepër, të gjithë skedarët e kyçur tani do të mbajnë shtesat e skedarëve '.jjtt' si pjesë e emrave të tyre. Kur kërcënimi të ketë përfunduar së kriptimi i të gjitha llojeve të skedarëve të synuar, ai do të krijojë një shënim shpërblimi me udhëzime nga sulmuesit. Mesazhi do të hidhet në pajisjen e thyer si një skedar teksti me emrin '_readme.txt.'

Të dhënat e Ransom Note

Sipas mesazhit, hakerët përgjegjës për përhapjen e kërcënimit kërkojnë të paguhen saktësisht 980 dollarë. Në këmbim të parave, ata premtojnë t'u ofrojnë përdoruesve të prekur një mjet dhe çelës deshifrimi që supozohet se do të rivendosë të gjitha të dhënat e kyçura. Shënimi përmend se nëse viktimat krijojnë kontakt gjatë 72 orëve të para të infeksioneve Jjtt, ata do të duhet të paguajnë vetëm 50% të shumës fillestare të shpërblimit.

Sulmuesit ofrojnë dy mundësi komunikimi. E para është përmes adresës së tyre kryesore të emailit në 'support@sysmail.ch', ndërsa 'helprestoremanager@airmail.cc' vepron si një alternativë. Viktimat udhëzohen që mund të zgjedhin një skedar të koduar dhe t'ia bashkëngjitin mesazheve të tyre. Më pas hakerët supozohet se do ta zhbllokojnë dhe do ta kthejnë atë falas.

Teksti i plotë i shënimit është:

' KUJDES!

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@sysmail.ch

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme për të rikuperuar skedarët është të blini një mjet të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të enkriptuar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-ZxWJmOvcXN
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të dekriptimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% në dispozicion nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
helprestoremanager@airmail.cc

ID juaj personale: '

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...