Threat Database Ransomware Hydrox Ransomware

Hydrox Ransomware

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 100 % (Lartë)
Kompjuterët e infektuar: 2
Parë për herë të parë: August 5, 2022
OS/OS të prekura: Windows

Hydrox Ransomware është një kërcënim malware i pajisur me një algoritëm kriptografik që synon lloje të ndryshme skedarësh. Sistemet e infektuara do të kenë shumicën e skedarëve të ruajtur në to të kyçura dhe të papërdorshme. Në mënyrë tipike, operacionet e ransomware janë të drejtuara financiarisht, me sulmuesit që përpiqen të zhvatin viktimat e tyre për para.

Kur Hydrox Ransomware kodon një skedar, ai shton gjithashtu një shtesë të re skedari - '.hydrox', emrit origjinal të atij skedari. Ndër ndryshimet e shkaktuara nga kërcënimi, do të jetë gjithashtu shfaqja e një skedari teksti të panjohur të quajtur "Hydrox Ransomware.txt". Dosja përmban shënimin e shpërblimit të kërcënimit me udhëzime për viktimat e tij. Përveç kësaj, sfondi i parazgjedhur i desktopit të pajisjes së thyer do të zëvendësohet me një imazh të ri të sjellë nga kërcënimi.

Të dhënat e Ransom Note

Sipas mesazhit që kërkon shpërblesë të kërcënimit, Hydrox Ransomware është i aftë të mbyllë dokumente, foto, skedarë audio dhe video, etj. Megjithatë, ndonjë nga detajet tipike që gjenden në udhëzimet e lëna nga shumica dërrmuese e kërcënimeve të ransomware mungon këtu. Në të vërtetë, shënimi nuk përmend asnjë mënyrë që lejon viktimat të kontaktojnë sulmuesit - nuk ka email ose llogari për klientët e bisedës. Shënimi gjithashtu thekson se viktimave nuk u kërkohet të bëjnë asnjë pagesë shpërblimi sepse edhe hakerët nuk mund t'i rivendosin të dhënat. Mesazhi thotë qartë se operatorët e kërcënimit nuk kanë një mjet deshifrimi.

Zakonisht, ky është një tregues i qartë se mostrat aktuale të kërcënimit po përdoren për qëllime testimi ose se malware në tërësi është ende në zhvillim aktiv. Si i tillë, Hydrox Ransomware mund të ndryshojë qëllimet e tij dhe të fillojë të kërkojë pagesa shpërblimi në sulmet e ardhshme dhe versionet pasuese.

Teksti i plotë i mesazhit të lënë nga Hydrox Ransomware është:

' Mos, të gjithë skedarët tuaj janë të koduar!

Të gjithë skedarët tuaj të rëndësishëm, si dokumente, foto, mp4, video dhe gjëra të tjera të rëndësishme tani janë të koduara nga Hydrox Ransomware.

A mund t'i rikuperoj skedarët e mi?

Ju nuk keni nevojë të paguani për të deshifruar skedarët tuaj, hydrox nuk ka një fjalëkalim ose një mjet për deshifrim, kështu që mos u përpiqni të kërkoni fjalëkalimin ose ta thyeni atë 😀

Argëtohuni duke u përpjekur të deshifroni skedarët tuaj! '

SpyHunter zbulon dhe heq Hydrox Ransomware

Detajet e sistemit të skedarit

Hydrox Ransomware mund të krijojë skedarët e mëposhtëm:
# Emri i skedarit MD5 Zbulimet
1. file.exe b314a1b668732b77498f316ffba5901b 2

Më e shikuara

Po ngarkohet...