Threat Database Malware Growtopia vjedhës

Growtopia vjedhës

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 80 % (Lartë)
Kompjuterët e infektuar: 388
Parë për herë të parë: November 10, 2016
Parë për herë të fundit: January 19, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Growtopia është një produkt softuerësh që bën pjesë në kategorinë e vjedhësve të të dhënave. Growtopia është krijuar për të nxjerrë informacione të ndjeshme nga sistemet ku është vendosur. Kërcënimi gjithashtu gjurmohet si CyberStealer. Duhet të theksohet se krijuesi i Growtopia ka deklaruar se produkti softuer është zhvilluar vetëm për qëllime edukative.

Sigurisht, kriminelët kibernetikë mund të përdorin Growtopia si pjesë e fushatave të tyre të sulmit dhe të përfitojnë nga veçoritë që ofron. I shkruar duke përdorur gjuhën e programimit C#, vjedhësi mund të nxjerrë një gamë të gjerë të dhënash nga pajisjet e shkelura. Fillon duke mbledhur detaje të ndryshme të sistemit, duke përfshirë emrin e përdoruesit, emrin e kompjuterit, adresën IP, adresën MAC, të dhënat e kujtesës, versionin e OS, listën e aplikacioneve të instaluara, harduerin e lidhur dhe më shumë.

Më pas, vjedhësi do të marrë argumente nga aplikacione të njohura, si Discord, Discord Canary dhe DiscordPTB. Siç sugjeron emri i tij, ai gjithashtu mund të komprometojë të dhënat e skedarëve të ruajtur të lojës Growtopia dhe të aksesojë GrowID-in dhe Fjalëkalimin e përdoruesit, kredencialet e identifikimit të llogarisë për lojën Growtopia. Shfletues të shumtë të internetit janë gjithashtu të cenueshëm, pasi vjedhësi është në gjendje të nxjerrë të dhëna nga Brace, Chrome, 360 Browser, Edge, Firefox, Opera, Vivaldi, Yandex dhe më shumë. Growtopia gjithashtu mund të udhëzohet të marrë pamje arbitrare të ekranit.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...