Freenotifications.com

Freenotifications.com Përshkrimi

Lloji: Adware

Përdoruesit që zbarkojnë në faqen Freenotifications.com do të ndeshen me një tjetër faqe interneti të dyshimtë që do të përpiqet t'i mashtrojë ata për të mundësuar shërbimet e saj të njoftimit shtytës. Kjo taktikë e veçantë është përhapur tashmë në faqet e internetit të panumërta të diskutueshme, por gjithnjë e më shumë shfaqen pothuajse çdo ditë. Në përgjithësi, të gjitha këto faqe mashtrimi ndjekin të njëjtin model sjelljeje. Ata shfaqin mesazhe false dhe klikim në një përpjekje për të fshehur qëllimet e tyre të vërteta.

Një nga skenarët më të parë konsiston në faqen e internetit të mashtrimit që pretendon se po bën një kontroll CATCHA. Implikimi është se përdoruesit duhet të shtypin butonin e treguar 'Lejo' për të vërtetuar se nuk janë robotë dhe të kenë akses në përmbajtjen e supozuar të faqes. Natyrisht, nuk ekziston asnjë përmbajtje e tillë shtesë, për të filluar. Gjithçka që faqja kërkon është që vizitorët e saj të shtypin butonin dhe të abonohen në njoftimet e saj push. Freenotifications.com është vërejtur duke ekzekutuar të njëjtin skenar me mesazhe të ngjashme me:

' Kliko Lejo nëse nuk je robot '

Duke klikuar butonin, përdoruesit mund të shkaktojnë gjithashtu ridrejtime të detyruara drejt destinacioneve të tjera të pabesueshme. Për shembull, Freenotifications.com shkakton ridrejtime në notadslife.com, një faqe mashtrimi pothuajse identike. Për më tepër, reklamat që u shpërndahen përdoruesve të prekur mund të promovojnë më shumë mashtrime në internet, platforma të dyshimta të orientuara nga të rriturit, dhurata të rreme, PUP ndërhyrëse (Programe Potencialisht të Padëshiruara), etj.

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.