FormsApp

FormsApp është një program i padëshiruar që mund të ketë arritur të depërtojë në pajisjet e përdoruesve. Në mënyrë tipike, aplikacione të tilla fshehin instalimin e tyre nga vëmendja e përdoruesit duke përdorur taktika të diskutueshme të shpërndarjes. Operatorët e PUP-ve të tillë (Programet Potencialisht të Padëshiruara) shpesh i shtojnë ato në paketat e softuerëve me hije. Përdoruesit që nuk i ekzaminojnë me kujdes të gjithë artikujt e përzgjedhur për instalim do t'i lejojnë ata të vendosen në kompjuterët e tyre pa dashje, sepse shpesh disa vendosen nën menytë 'Advanced' ose 'Custom'. Një tjetër taktikë popullore sheh aplikacionin e dyshimtë të injektuar në instalues/përditësime të rreme.

Funksionaliteti i PUP-ve si FormsApp mund të ndryshojë. Disa mund të jenë të ngarkuar kryesisht me shpërndarjen e reklamave të padëshiruara, që bien në kategorinë e reklamave. Të tjerët mund të kenë funksione të rrëmbyesit të shfletuesit që u mundësojnë atyre të marrin kontrollin mbi shfletuesit e përdoruesit. Aplikacioni mund të ndryshojë disa cilësime të rëndësishme (faqja kryesore, faqja e skedës së re, motori i kërkimit të paracaktuar) për të çuar tani në një faqe të promovuar.

Përdoruesit duhet gjithashtu të paralajmërohen se prania e PUP në sistemet e tyre mund të nënkuptojë se të dhënat e tyre po gjurmohen. Ndërsa janë aktive, këto aplikacione mund të monitorojnë aktivitetet e shfletimit të kryera në sistem dhe të mbledhin detaje të shumta të pajisjes. Edhe të dhënat e plotësimit automatik të shfletuesit mund të mos jenë të sigurta, pasi disa PUP janë vërejtur duke u përpjekur të nxjerrin detajet e llogarisë, informacionin bankar dhe të dhënat e pagesave prej tyre.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...