Fillimi i Kriketit

Fillimi i Kriketit Përshkrimi

Lloji: Browser Hijackers

Cricket ka shpërthyer në popullaritet dhe ka postuar shifra rekord të shikueshmërisë ndërkombëtarisht, duke e vendosur atë vetëm pas Premier League dhe NFL. Shtesa e shfletuesit Cricket Start synon tifozët e kriketit dhe u ofron atyre mundësinë për të kërkuar dhe për të marrë akses në përditësimet përkatëse në lidhje me sportin dhe rezultatet nga lojërat e kriketit në mënyrë të përshtatshme dhe efikase. Për fat të keq, ajo që aplikacioni nuk zbulon është se funksioni i tij kryesor është ai i një rrëmbyesi ndërhyrës të shfletuesit.

Pasi të instalohet Cricket Start, përdoruesit pothuajse menjëherë do të vërejnë ndryshime të rëndësishme në sjelljen e shfletuesve të tyre të internetit. Aplikacioni është krijuar posaçërisht për të kapërcyer faqen kryesore, faqen e skedës së re dhe cilësimet e parazgjedhura të motorit të kërkimit, dhe t'i zëvendësojë të treja me një faqe të sponsorizuar. Në të vërtetë, përdoruesit e prekur do të vërejnë ridrejtime të padëshiruara në një adresë të panjohur, search.nstart.online.

Faqja i përket një motori kërkimi të rremë. Motorët e rremë nuk janë në gjendje të prodhojnë vetë rezultate kërkimi. Në vend të kësaj, përdoruesve do t'u shfaqen rezultatet e marra nga burime të tjera. Ndërsa disa përdorues mund të shohin rezultatet e shfaqjes search.nstart.online nga motori legjitim Bing (bing.com), të tjerëve mund të paraqiten rezultate të marra nga motorë të dyshimtë, si p.sh. nearbyme.io .

Rrëmbyesit e shfletuesit dhe PUP-të e tjerë (Programet Potencialisht të Padëshiruara) gjithashtu mund të pajisen me funksione të tjera ndërhyrëse. Nuk është e pazakontë që këto aplikacione të mbledhin të dhëna nga sistemet ku janë instaluar. Përdoruesit mund të gjurmojnë dhe ngarkojnë në një server nën kontrollin e operatorëve të PUP-it, aktivitetet e tyre të shfletimit.

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.