Threat Database Ransomware Eyrv Ransomware

Eyrv Ransomware

Eyrv Ransomware është një variant tjetër nga familja e malware STOP/Djvu. Në tërësi, kërcënimi është pothuajse një kopje e saktë e varianteve të tjera nga kjo familje. Megjithatë, ky fakt nuk duhet t'i mashtrojë përdoruesit të mendojnë se Eyrv është më pak kërcënues. Pasi të dorëzohet në kompjuterët e synuar, kërcënimi mund të bllokojë lehtësisht informacionin e ruajtur atje nëpërmjet një rutine enkriptimi.

Viktimat do të vërejnë se çdo skedar i prekur tani ka '.eyrv' të bashkangjitur në emrin e tij origjinal si një shtesë e re. Përveç kësaj, një skedar i ri teksti me emrin '_readme.txt' do të krijohet në pajisjen e komprometuar. Ky skedar ka për detyrë të mbajë një shënim shpërblimi me udhëzime për viktimën.

Përmbledhja e Ransom Note

Hapja e skedarit të tekstit zbulon se mesazhi i Eyrv Ransomware ndjek modelin tipik të vendosur nga kërcënime të tjera STOP/Djvu . Përdoruesve u thuhet se për të marrë një mjet dhe çelës deshifrimi nga sulmuesit, ata do të duhet të paguajnë një shpërblim prej 980 dollarësh. Megjithatë, nëse ata kontaktojnë dhe u dërgojnë mesazh hakerëve brenda 72 orëve të para, shuma që do të duhet të paguajnë do të jetë 50% më pak në 490 dollarë.

Eyrv Ransomware lë dy emaile si mënyra të mundshme për të arritur te kriminelët kibernetikë. Adresa kryesore është 'support@sysmail.ch', ndërsa emaili i dytë në 'supportsys@airmail.cc' është transferuar në një rol rezervë. Si pjesë e mesazheve të tyre, përdoruesit mund të dërgojnë një skedar të kyçur për t'u deshifruar falas. Kushti i vetëm i përmendur në shënim është që skedari i zgjedhur të mos përmbajë ndonjë informacion të rëndësishëm.

Teksti i plotë i shënimit është:

' KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme për të rikuperuar skedarët është të blini një mjet të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të enkriptuar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-kilPVod4em
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të dekriptimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% në dispozicion nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@sysmail.ch

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
supportsys@airmail.cc

ID juaj personale: '

Në trend

Po ngarkohet...