Threat Database Spam Mashtrimi 'Gabim nga serveri juaj i postës'

Mashtrimi 'Gabim nga serveri juaj i postës'

Emailet "Gabim nga serveri juaj i postës" shpërndahen si pjesë e një skeme phishing. Mashtruesit synojnë të mashtrojnë përdoruesit për të vizituar një faqe phishing që do të mbledhë të gjithë informacionin e futur. Në këtë taktikë të veçantë, emailet joshëse pretendojnë se përdoruesit nuk kanë arritur të marrin 4 emaile hyrëse. Sipas mesazheve të rreme, mënyra e vetme për të marrë këto email para se të fshihen është riaktivizimi i seancës së emailit.

Linja e subjektit të emaileve mashtruese mund të përmbajë llogarinë e emailit të përdoruesit dhe mund të jetë e ngjashme me 'Çështjet e dërgimit të postës në [Email].' Marrësit do të udhëzohen të shtypin butonin "Rivendosni emailet" e ofruar në mënyrë të përshtatshme si një mënyrë për të zgjidhur problemin dhe për të marrë gjoja emailet hyrëse që nuk ekzistojnë. Në realitet, butoni të çon në një faqe phishing të krijuar për t'u shfaqur si një portal identifikimi.

Përdoruesve do t'u kërkohet të japin kredencialet e llogarisë së tyre të postës elektronike, por të gjitha informacionet e futura do të mblidhen dhe do t'u jepen mashtruesve. Më pas, operatorët e skemës së phishing mund të marrin kontrollin mbi llogaritë e komprometuara dhe t'i shfrytëzojnë ato si pjesë e aktiviteteve të ndryshme mashtruese. Ata mund të përpiqen të zgjerojnë shtrirjen e tyre duke hyrë në llogari të tjera që i përkasin viktimave, të dërgojnë mesazhe te kontaktet e viktimës, të përhapin dezinformata ose kërcënime malware dhe më shumë. Kredencialet e mbledhura mund të paketohen lehtësisht dhe të ofrohen për shitje për çdo palë të interesuar, përfshirë organizatat kriminale kibernetike.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...