Email 'DHL Express Import Dërgesa në pritje'

Email 'DHL Express Import Dërgesa në pritje'

Kriminelët kibernetikë po shpërndajnë emaile mashtruese që përmbajnë bashkëngjitje të korruptuara, si pjesë e një fushate sulmi. Emailet pretendojnë se vijnë nga kompania legjitime e logjistikës DHL. Për t'i bërë presion përdoruesve që të hapin skedarin e bashkangjitur të armatosur, mesazhet pretendojnë se një ngarkesë e rëndësishme që i përkiste përdoruesit është ndërprerë nga agjencitë qeveritare. Për të lëshuar dërgesën e importit, përdoruesit supozohet të japin informacion shtesë për zhdoganimin, duke përfshirë emrin dhe adresën e plotë të prodhuesit, si dhe përdorimin e synuar të artikujve.

Qëllimi i vetëm i mesazhit në dukje urgjent është të bindë marrësin që të hapë lidhjen e komprometuar sa më shpejt të jetë e mundur. Pasi skedari të jetë ekzekutuar, ai do të nxjerrë një ngarkesë malware në sistem. Në mënyrë tipike, fushatat e sulmit si kjo kanë për detyrë të përhapin kërcënime për mbledhjen e të dhënave. Malware-i i hequr mund të spiunojë aktivitetet e përdoruesit në sistem, të nxjerrë informacione të ndjeshme, të tilla si kredencialet e llogarisë, të mbledhë detajet e hyrjes për kuletat e kriptomonedhave, rutinat aktive të regjistrimit të çelësave dhe shumë më tepër.

Përdoruesit duhet gjithmonë t'u qasen emaileve të papritura me kujdes. Mos veproni në mënyrë impulsive kur lexoni një mesazh të supozuar urgjent. Bëni kërkimin tuaj dhe mos ekzekutoni kurrë skedarë të lidhur me burime të paprovuara ose të panjohura.

Po ngarkohet...