EllipseChoice

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 4
Parë për herë të parë: August 22, 2022
Parë për herë të fundit: July 27, 2023

EllipseChoice është një tjetër aplikacion ndërhyrës që i përket familjes së adware AdLoad. Si i tillë, ai ndjek nga afër sjelljen e vendosur të vërejtur në anëtarët e tjerë të familjes ndërhyrëse AdLoad . Së pari, nuk ka gjasa që përdoruesit të shkarkojnë dhe instalojnë EllipseChoice qëllimisht. Në vend të kësaj, PUP-të e tillë shpërndahen kryesisht nëpërmjet taktikave të dyshimta (pako softuerësh në hije, instalues/përditësime të rreme, etj.). Më pas, EllipseChoice synon kryesisht përdoruesit e Mac me synimin për të fituar para nga prania e tij në pajisjet e tyre, përmes gjenerimit të reklamave të bezdisshme dhe të padëshiruara.

Në të vërtetë, EllipseChoice bie në kategorinë e reklamave dhe ka të ngjarë të jetë përgjegjës për shpërndarjen e reklamave të shumta shpërqendruese. Përveç ndikimit që këto reklama mund të kenë në përvojën e përdoruesit në pajisje, ato gjithashtu mund të promovojnë destinacione të dyshimta dhe të pabesueshme. Përdoruesve mund t'u paraqiten reklama për platforma të dyshimta për të rritur, portale phishing, dhurata të rreme ose PUP shtesë të maskuara si aplikacione në dukje legjitime.

Në të njëjtën kohë, shumë adware, rrëmbyes të shfletuesit dhe PUP kanë gjithashtu aftësi të gjurmimit të të dhënave. Ndërsa janë aktive në sistem, këto aplikacione mund të përpiqen të monitorojnë aktivitetet e shfletimit të përdoruesve ose të mbledhin të dhëna shtesë nga sistemi. Disa madje janë vërejtur se përpiqen të nxjerrin kredencialet e llogarisë ose detajet bankare të ruajtura në të dhënat e plotësimit automatik të shfletuesve.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...