Diftefum.co.in

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 5,556
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 54
Parë për herë të parë: February 7, 2024
Parë për herë të fundit: February 18, 2024
OS/OS të prekura: Windows

Ndërsa hetonin faqet e internetit potencialisht të dëmshme, studiuesit zbuluan faqen mashtruese Diftefum.co.in. Kjo faqe specifike funksionon duke promovuar në mënyrë aktive mesazhet e padëshiruara të shfletuesit. Për më tepër, faqja e internetit mund të ridrejtojë vizitorët në sajte të tjera, shpesh të një natyre të diskutueshme. Përdoruesit zakonisht ndeshen me Diftefum.co.in dhe faqe të ngjashme nëpërmjet ridrejtimeve të iniciuara nga faqet e internetit që përdorin rrjete reklamash mashtruese. Kjo nxjerr në pah rreziqet e mundshme që lidhen me përballjen me faqe të tilla mashtruese gjatë shfletimit.

Faqet mashtruese si Diftefum.co.in duhet të trajtohen me kujdes

Është thelbësore të theksohet se përmbajtja e shfaqur në faqet e internetit mashtruese mund të ndryshojë në varësi të adresës IP të vizitorit ose vendndodhjes gjeografike. Gjatë periudhës së kërkimit, faqja e internetit Diftefum.co u vu re duke përdorur një test mashtrues verifikimi CAPTCHA për të nxitur përdoruesit të aktivizojnë njoftimet e tij. Faqja i drejtoi vizitorët te 'Kliko Lejo për të konfirmuar që nuk je robot.'

Nëse një vizitor bie në këtë provë mashtruese, ai pa dashje jep pëlqimin që diftefum.co.in të shfaqë njoftimet e shfletuesit. Këto njoftime kryesisht promovojnë taktika në internet, softuer jo të besueshëm ose të dëmshëm dhe, në disa raste, edhe malware.

Në thelb, përmes faqeve të internetit si Diftefum.co.in, përdoruesit i nënshtrohen infeksioneve të mundshme të sistemit, rreziqeve të rëndësishme të privatësisë, humbjeve financiare dhe kërcënimit të vjedhjes së identitetit. Të kuptuarit e taktikave mashtruese të përdorura nga faqe të tilla është thelbësore që përdoruesit të lundrojnë në mënyrë të sigurt në peizazhin online.

Kushtojini vëmendje flamujve të kuq të zakonshëm që gjenden në çeqet e rreme CAPTCHA

Kontrollet e rreme CAPTCHA shpesh janë krijuar për të mashtruar përdoruesit dhe për t'i mashtruar ata që të ndërmarrin veprime që mund të rrezikojnë sigurinë e tyre. Këtu janë disa flamuj të kuq të zakonshëm që gjenden në kontrollet e rreme CAPTCHA:

 • Dizajni i pazakontë ose i dobët : CAPTCHA-të e rreme mund të kenë grafikë të dizajnuar keq, karaktere të shtrembëruara ose elemente vizuale të paqëndrueshme. CAPTCHA-të legjitime zakonisht kanë një dizajn të pastër dhe të standardizuar.
 • Gabime gramatikore ose fraza të pazakonta : CAPTCHA-të e rreme shpesh përmbajnë gabime gramatikore, fraza të vështira ose fjalë të shkruara gabim. CAPTCHA-të legjitime janë zakonisht të shkruara mirë dhe pa gabime gjuhësore.
 • Kërkesa të pazakonta : CAPTCHA-të e rreme mund t'u kërkojnë përdoruesve të kryejnë detyra të pazakonta përtej njohjes standarde të imazhit, të tilla si shkarkimi i një skedari, instalimi i softuerit ose ofrimi i informacionit personal. CAPTCHA-të legjitime zakonisht fokusohen në verifikimin që përdoruesi është njeri përmes njohjes së imazhit.
 • Mungesa e veçorive të aksesueshmërisë : CAPTCHA-të legjitime shpesh përfshijnë veçori të aksesueshmërisë, të tilla si alternativat audio për përdoruesit me dëmtim të shikimit. CAPTCHA-ve të rreme mund t'u mungojnë këto veçori, gjë që tregon mungesën e shqetësimit për aksesueshmërinë.
 • Ridrejtime të papritura : Përdoruesit nuk duhet të ridrejtohen në faqet e internetit të dyshimta ose të palidhura pas përfundimit të një CAPTCHA. CAPTCHA-të e rreme mund t'i çojnë përdoruesit në sajte phishing ose destinacione të tjera me qëllim të keq.
 • Sjellja e paqëndrueshme : CAPTCHA-të legjitime kanë sjellje të qëndrueshme dhe të parashikueshme. Ato të rreme mund të sillen në mënyrë të çrregullt ose jokonsistente, si p.sh. ringarkimi i shpeshtë ose mosvlerësimi i duhur i hyrjes së përdoruesit.
 • Shumë urgjencë : CAPTCHA-të e rreme mund të krijojnë një ndjenjë urgjence, duke u bërë presion përdoruesve që ta përfundojnë detyrën shpejt. Kjo urgjencë është shpesh një taktikë për të parandaluar përdoruesit që të vlerësojnë në mënyrë kritike vërtetësinë e CAPTCHA.
 • Përdoruesit duhet të jenë vigjilentë dhe të kujdesshëm kur hasin në kontrolle CAPTCHA, veçanërisht nëse ndonjë prej këtyre flamujve të kuq është i pranishëm. Verifikimi i legjitimitetit të CAPTCHA përmes mjeteve shtesë, të tilla si kontrollimi i URL-së së faqes në internet dhe dizajnit të përgjithshëm, mund t'i ndihmojë përdoruesit të shmangin bërjen viktimë e taktikave mashtruese.

  URL-të

  Diftefum.co.in mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

  diftefum.co.in

  Në trend

  Më e shikuara

  Po ngarkohet...