Totalnicenewz.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 7,541
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 25
Parë për herë të parë: January 31, 2024
Parë për herë të fundit: February 4, 2024
OS/OS të prekura: Windows

Ndërsa ekzaminonin faqet e internetit të dyshimta, studiuesit hasën në Totalnicenewz.com, një faqe interneti mashtruese e krijuar posaçërisht për të shpërndarë spam-in e njoftimeve të shfletuesit dhe për t'i çuar përdoruesit drejt faqeve të internetit potencialisht jo të besueshme ose të rrezikshme. Shumica e vizitorëve e gjejnë veten në faqe si Totalnicenewz.com përmes ridrejtimeve të shkaktuara nga sajte që përdorin rrjete reklamuese mashtruese.

Totalnicenewz.com mbështetet në taktikat e Clickbait për të joshur vizitorët

Është thelbësore të theksohet se sjellja e ueb faqeve mashtruese mund të ndryshojë në varësi të adresës IP të vizitorit, e njohur gjithashtu si gjeolokacion. Ky informacion luan një rol vendimtar në përcaktimin e përmbajtjes që hasin përdoruesit gjatë lundrimit nëpër këto faqe.

Gjatë periudhës së kërkimit, Totalnicenewz.com shfaqi një shirit progresi që ngarkohej vazhdimisht. Poshtë këtij elementi vizual, përdoruesve u kërkoheshin udhëzime duke thënë: 'Kliko butonin Lejo për t'u abonuar për të pushuar njoftimet dhe për të vazhduar shikimin.' Ky mesazh nënkupton që për të rifilluar shikimin e përmbajtjes në internet, përdoruesve u kërkohet të mundësojnë që Totalnicenewz.com të dërgojë njoftime të shfletuesit.

Këto njoftime dhe reklama shërbejnë kryesisht për të promovuar taktika në internet, softuer të pabesueshëm ose të dëmshëm, madje edhe malware. Rrjedhimisht, përmes faqeve të internetit si Totalnicenewz.com, përdoruesit mund të ekspozohen ndaj infeksioneve të mundshme të kërcënimit, problemeve të rënda të privatësisë, humbjeve financiare dhe rrezikut të vjedhjes së identitetit.

Tregoni gjithmonë kujdes kur keni të bëni me faqe interneti mashtruese si Totalnicenewz.com

Përdoruesve u rekomandohet të tregojnë kujdes kur kanë të bëjnë me mesazhet e shfaqura nga faqe interneti mashtruese që kërkojnë t'i joshin ata që të lejojnë njoftime shtytëse për arsyet e mëposhtme:

 • Kërcënimet e mundshme të privatësisë : Uebsajtet mashtruese shpesh përdorin taktika mashtruese për t'i nxitur përdoruesit të aktivizojnë njoftimet shtytëse. Duke vepruar kështu, përdoruesit e ekspozojnë veten në mënyrë të pavetëdijshme ndaj kërcënimeve të mundshme të sigurisë, duke përfshirë programe të pasigurta, skema dhe aktivitete të tjera të dëmshme.
 • Rreziqet financiare : Uebsajtet mashtruese shpesh promovojnë taktika në internet që mund t'i shtyjnë përdoruesit të kryejnë transaksione financiare nën pretendime. Aktivizimi i njoftimeve shtytëse rrit mundësinë e përballjes me taktika mashtruese që mund të rezultojnë në humbje financiare.
 • Vjedhja e identitetit : Njoftimet shtytëse nga faqet e internetit mashtruese mund të përdoren për të mbledhur informacione të ndjeshme, duke rritur rrezikun e vjedhjes së identitetit. Përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm në lidhje me dhënien e të dhënave personale ose përfshirjen në aktivitete që mund të rrezikojnë identitetin e tyre.
 • Shpërndarja e malware : Uebsajtet mashtruese shpesh shërbejnë si kanale për shpërndarjen e softuerëve të pasigurt, duke dëmtuar potencialisht sistemin e përdoruesit.
 • Përmbajtje jo e besueshme : Uebsajtet mashtruese mund t'i ridrejtojnë përdoruesit në sajte të tjera jo të besueshme ose të rrezikshme, duke çuar në mungesë kontrolli mbi përmbajtjen e hasur. Kjo mungesë besueshmërie paraqet rrezik për përvojën dhe sigurinë e përdoruesit në internet.
 • Si përmbledhje, përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm ndaj mesazheve nga faqet e internetit mashtruese që i shtyjnë ata të lejojnë njoftime shtytëse, pasi këto mesazhe shpesh fshehin kërcënime të mundshme për sigurinë, privatësinë, financat dhe mirëqenien e përgjithshme në internet. Është një ide e mirë të tregoheni të kujdesshëm, të verifikoni legjitimitetin e faqeve të internetit dhe të shmangni aktivizimin e njoftimeve nëse nuk jeni të sigurt në besueshmërinë e sajtit të internetit.

  URL-të

  Totalnicenewz.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

  totalnicenewz.com

  Në trend

  Më e shikuara

  Po ngarkohet...