Mashtrim i 'Faturës së Transportit elektronik DHL'

Mashtrim i 'Faturës së Transportit elektronik DHL'

Njerëzit me mendje të keqe po përpiqen të keqpërdorin kredencialet e llogarisë së emailit të përdoruesve në një operacion të ri phishing. Taktika përfshin shpërndarjen e emaileve të shumta joshëse që pretendojnë të jenë njoftime për një faturë transporti. Për të maskuar më mirë qëllimet e tyre të vërteta, emailet e rreme pretendojnë se janë dërguar nga DHL, një kompani e njohur logjistike, duke përmendur gjithashtu USPS (Shërbimi Postar i Shteteve të Bashkuara). Për shembull, linja e temës së email-eve kontrabandë është 'Ne dërguam porosinë tuaj DHL/USPS Tracking #:' ose diçka e ngjashme. Nga couves, asnjë nga kompanitë e përmendura në këto email nuk ka lidhje me këtë skemë.

Marrësve të mesazheve joshëse u thuhet se mund të shikojnë faturën e sipërpërmendur ose të bëjnë ndonjë pyetje në lidhje me të duke hapur skedarin e bashkangjitur, të paraqitur si 'portal transporti'. E vërteta është se bashkëngjitja është një skedar phishing HTML. Kur të ekzekutohet, do t'u kërkojë përdoruesve të japin kredencialet e llogarisë së tyre të postës elektronike për të fituar akses në faturat ose dokumentet e transportit që nuk ekzistojnë. Çdo informacion i futur do të mblidhet dhe do t'u transmetohet operatorëve të mashtrimit të 'Faturës së Transportit elektronik DHL'.

Me kredencialet e komprometuara në dispozicion të tyre, aktorët e kërcënimit mund të marrin përsipër llogaritë e emailit të viktimave të tyre dhe t'i shfrytëzojnë ato si pjesë e aktiviteteve të ndryshme mashtruese. Ata mund të përpiqen t'u dërgojnë mesazhe kontakteve të viktimës dhe të kërkojnë para, duke pretenduar se janë pronari legjitim i llogarisë, duke përhapur dezinformata ose duke shpërndarë kërcënime malware. Mashtruesit gjithashtu mund të përpiqen të komprometojnë çdo llogari shtesë që është e lidhur me emailin e shkelur. Përndryshe, të gjitha kredencialet e mbledhura mund të ofrohen për shitje për çdo palë të interesuar, e cila mund të përfshijë kriminelë kibernetikë.

Po ngarkohet...