Baza e të dhënave të kërcënimeve Rogue Websites Kompjuteri juaj është i infektuar me viruse Scam pop-up

Kompjuteri juaj është i infektuar me viruse Scam pop-up

Ndërsa ekzaminonin faqet e internetit të dyshimta, studiuesit e infosec identifikuan praninë e mashtrimit "Kompjuteri juaj është i infektuar me viruse". Kjo skemë mashtruese maskohet si komunikim nga një shitës me reputacion i sigurisë kibernetike, duke krijuar një pamje të rreme të autoritetit. Faqja e dyshimtë e internetit përdor taktika frikësuese, duke u pohuar vizitorëve se janë zbuluar viruse në kompjuterët e tyre dhe kërkon heqjen e menjëhershme. Është thelbësore të theksohet se këto pretendime janë tërësisht të rreme dhe pjesë e një skeme mashtruese.

Skemat e kësaj natyre zakonisht i shërbejnë qëllimit të promovimit të softuerit jo të besueshëm dhe potencialisht të rrezikshëm. Taktika mashtruese synon të shfrytëzojë shqetësimet e përdoruesve në lidhje me sigurinë kibernetike duke i mashtruar ata për të ndërmarrë veprime që mund të rrezikojnë integritetin e sistemit të tyre.

Kompjuteri juaj është i infektuar me viruse Scam-up-up Shfrytëzon shqetësimet e përdoruesve nëpërmjet paralajmërimeve të rreme

Kur përdoruesit hyjnë në një faqe interneti që pret këtë taktikë të veçantë, ata ndeshen me një skenar mashtrues që përfshin një skanim të fabrikuar të sistemit. Gjatë gjithë këtij procesi mashtrues, alarme të shumta për zbulimin e kërcënimeve shfaqen vazhdimisht, duke krijuar një ndjenjë të rreme urgjence. Pas përfundimit të skanimit të supozuar, një dritare kërcyese mbivendos faqen, duke pretenduar se pajisja e vizitorit është e infektuar dhe duke i inkurajuar ata të fillojnë një proces pastrimi.

Është thelbësore të pranohet se të gjitha informacionet që ofron ky mashtrim janë tërësisht të falsifikuara. Pavarësisht pranisë së grafikëve që ngjajnë me ato të një kompanie legjitime, mashtrimi nuk është i lidhur me softuerin anti-malware ose zhvilluesin e tij. Për më tepër, është e rëndësishme të theksohet se asnjë faqe interneti nuk mund të kryejë skanime në sistemet e vizitorëve ose të zbulojë me saktësi kërcënimet e sigurisë në këtë mënyrë.

Në shumë raste, taktika të kësaj natyre promovojnë zgjidhje të rreme anti-malware, adware, rrëmbyes të shfletuesit dhe programe të ndryshme potencialisht të padëshiruara (PUP), duke u paraqitur si mjete të dobishme. Studiuesit paralajmërojnë se këto skema mund të lehtësojnë gjithashtu shpërndarjen e entiteteve më të pasigurta, të tilla si Trojans, ransomware dhe lloje të tjera malware.

Për të komplikuar më tej çështjet, mashtrimet mund t'i ridrejtojnë përdoruesit në faqet e internetit zyrtare të produkteve ose shërbimeve origjinale, duke shfrytëzuar programet e filialeve për të fituar komisione të paligjshme. Megjithatë, nuk ka asnjë siguri se taktika do të ridrejtojë vazhdimisht në faqet legjitime. Është thelbësore të theksohet se mashtrimet mund të miratojnë gjithashtu faqe imituese që imitojnë nga afër faqet e internetit autentike, duke shtuar një shtresë mashtrimi dhe dëm të mundshëm për përdoruesit që nuk dyshojnë. Të qëndrosh vigjilentë dhe të tregosh kujdes kur hasim skema të tilla është e domosdoshme për të shmangur bërjen viktimë e praktikave mashtruese dhe kërcënimeve të mundshme të sigurisë.

Uebsajteve u mungon aftësia për të kryer skanime malware në pajisjet e vizitorëve

Faqet e internetit nuk mund të kryejnë skanime malware në pajisjet e vizitorëve për disa arsye themelore, kryesisht të rrënjosura në privatësi, siguri dhe kufizime teknike. Këtu janë shpjegimet kryesore:

  • Shqetësimet e privatësisë : Kryerja e skanimeve të malware në pajisjet e vizitorëve do të përfshinte aksesin dhe analizimin e përmbajtjes së skedarëve të përdoruesve dhe të dhënave të sistemit. Ky proces ngre shqetësime të rëndësishme për privatësinë pasi cenon informacionin personal të përdoruesit. Respektimi për privatësinë e përdoruesve është një aspekt thelbësor i praktikave etike në internet dhe faqet e internetit në përgjithësi janë krijuar për të respektuar kufijtë e pajisjeve të përdoruesve.
  • Rreziqet e sigurisë : Lejimi i faqeve të internetit të skanojnë pajisjet e përdoruesve për malware paraqet rreziqe të mundshme sigurie. Dhënia e një aksesi të tillë mund të shfrytëzohet nga aktorë keqdashës për të komprometuar të dhënat e përdoruesit ose për të instaluar malware në vend që ta parandalojnë atë. Ai krijon një dobësi që sulmuesit mund ta shfrytëzojnë, duke çuar në akses të paautorizuar, shkelje të të dhënave dhe kërcënime të tjera të sigurisë.
  • Kufizimet teknike : Shfletuesit e uebit punojnë brenda një mjedisi me sandbox. Kjo do të thotë se ata kanë akses të kufizuar në sistemin operativ themelor për arsye sigurie. Ky kufizim siguron që faqet e internetit nuk mund të ndërveprojnë drejtpërdrejt ose të kryejnë operacione të gjera në pajisjet e përdoruesve. Mungesa e aksesit të drejtpërdrejtë i pengon faqet e internetit të iniciojnë skanime gjithëpërfshirëse të malware ose të ndërveprojnë thellë me sistemin e skedarëve të përdoruesit.
  • Intensiteti i burimeve : Kryerja e një skanimi të plotë të malware kërkon burime të konsiderueshme llogaritëse. Kryerja e skanimeve të tilla në pajisjet e përdoruesve do të ishte invazive dhe me burime intensive, duke ngadalësuar potencialisht pajisjet e përdoruesit dhe duke ndikuar negativisht në përvojën e tyre të shfletimit. Kjo bie ndesh me parimin e ofrimit të një përvoje të qetë dhe efikase në internet.
  • Pozitivët e rremë dhe pasaktësitë : Zbulimi i malware është një detyrë komplekse që shpesh përfshin analiza heuristike dhe zbulim të bazuar në nënshkrime. Skanimet e automatizuara mund të gjenerojnë pozitivë të rremë, të raportojnë skedarët legjitimë si të pasigurt ose negativë të rremë, duke munguar kërcënimet aktuale. Mbështetja në skanimet e inicuara nga uebsajti mund të çojë në rezultate të pasakta dhe alarm të panevojshëm për përdoruesit.

Si përmbledhje, uebsajteve u mungon aftësia për të kryer skanime malware në pajisjet e vizitorëve për shkak të konsideratave të privatësisë, rreziqeve të sigurisë, kufizimeve teknike brenda mjediseve të shfletuesit, kufizimeve të burimeve dhe potencialit për pasaktësi në procesin e zbulimit. Si rezultat, përdoruesit inkurajohen të mbështeten në mjete të dedikuara antivirus dhe anti-malware të instaluara në pajisjet e tyre për të siguruar mbrojtje gjithëpërfshirëse dhe të saktë kundër kërcënimeve të mundshme.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...