Chrome Protect - Kërkimi inteligjent

Chrome Protect - Kërkimi inteligjent Përshkrimi

Lloji: Browser Hijackers

Chrome Protect - Smart Search premton t'u sigurojë përdoruesve një mënyrë më të sigurt për të kërkuar në Ueb. Fatkeqësisht, aftësitë e tij aktuale nuk arrijnë këto qëllime të larta. Në fakt, analiza e aplikacionit zbulon se ai është pak më shumë se një tjetër rrëmbyes ndërhyrës i shfletuesit. Funksionaliteti i tij e lejon atë të modifikojë disa cilësime të shfletuesit për të promovuar dhe gjeneruar trafik artificial drejt një adrese të sponsorizuar.

Përdoruesit që kanë të instaluar Chrome Protect - Smart Search do të vërejnë se faqja tipike kryesore, faqja e skedës së re dhe motori i kërkimit të parazgjedhur janë zëvendësuar të gjitha me një adresë të panjohur - browseprotect.co. Faqja i përket një motori kërkimi të rremë që përndryshe nuk do të tërhiqte ndonjë vëmendje nga përdoruesit.

Deri më tani, motori i rremë është vërejtur të ridrejtojë kërkimet e nisura përmes motorit legjitim të kërkimit Google. Sidoqoftë, përdoruesit duhet të kenë parasysh se motorët e dyshimtë të kërkimit shpesh vërehen se shkaktojnë zinxhirë ridrejtues. Në këto raste, kërkimi i përdoruesit mund të ridrejtohet përmes uebsajteve të shumta të dyshimta. Cilësia e rezultateve të shfaqura mund të jetë shumë e ulët. Për më tepër, ato mund të përfshijnë reklama të ndryshme të sponsorizuara ose lidhje me faqet e palëve të treta jo të besueshme.

Motorët e rremë të kërkimit dhe aplikacionet e tyre të lidhura gjithashtu mund të pajisen me rutina të gjurmimit të të dhënave. Ata mund të mbledhin informacione të lidhura me shfletimin, si dhe detaje të ndryshme të pajisjes dhe t'i transmetojnë ato në një server të largët.

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.