CH Minator

CH Miner është një kërcënim i fuqishëm malware i aftë për të kryer veprime të shumta pushtuese në makinat e infektuara. Kompleti i veçorive të tij shkon përtej fushëveprimit të vërejtur zakonisht në kërcënimet e minatorëve. Përveç rrëmbimit të burimeve të pajisjes së shkelur dhe përdorimit të tyre për të minuar për një kriptomonedhë të zgjedhur, CH Miner mund të veprojë gjithashtu si një RAT (Trojan me qasje në distancë). Kjo do të thotë që aktorët e kërcënimit do të kenë akses në derën e pasme në pajisje. Ata mund të hedhin ngarkesa shtesë kërcënuese, të hyjnë në kamerën e internetit, të fillojnë të regjistrojnë tastierë, të manipulojnë sistemin e skedarëve dhe më shumë. Hakerat gjithashtu do të jenë në gjendje të ekzekutojnë komandat e guaskës dhe kodin C#, si dhe të injektojnë kërcënimin në çdo disqe USB të lidhur.

Në varësi të qëllimeve të tyre të veçanta, sulmuesit gjithashtu mund të kryejnë disa veprime më të veçanta. Ata mund të hapin dhe vizitojnë uebsajtet e zgjedhura, të modifikojnë sfondin aktual të desktopit, të hapin dritare për të shfaqur mesazhe specifike, të aktivizojnë një ekran bosh ose të shkëputen, të rinisin dhe të mbyllin të gjithë kompjuterin. Për të fshehur gjurmët e tyre, hakerët mund të udhëzojnë CH Miner të mbyllet përkohësisht ose të çinstalohet plotësisht.

Kërcënimi i CH Miner u gjet duke u ofruar për shitje në forumet e hakerëve. Krijuesit e tij kanë lëshuar më parë një kërcënim të ndryshëm malware të gjurmuar si Echelon Stealer . CH Miner shitet në nivele të shumta, duke filluar nga 20 dollarë për tre ditë deri në 200 dollarë për një vit të tërë. Një licencë e përjetshme do t'i kushtojë çdo krimineli të padëshiruar 300 dollarë, ndërsa aksesi në kodin burimor të kërcënimit është i disponueshëm për shumën prej 1000 dollarë.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...