Threat Database Ransomware Bnrs Ransomware

Bnrs Ransomware

Një tjetër variant i fuqishëm nga familja STOP/Djvu ransomware po kërcënon të dhënat e vlefshme të përdoruesve të kompjuterit. I gjurmuar si Bnrs Ransomware, kërcënimi ka ruajtur aftësitë e kriptimit të lidhura me variantet e kësaj familjeje. Mund të ndikojë në një gamë të madhe të llojeve të ndryshme të skedarëve me përdoruesit e prekur që humbasin aftësinë për të hapur ose aksesuar ndonjë nga skedarët e koduar. Dokumentet, PDF-të, bazat e të dhënave, arkivat dhe më shumë do të lihen të gjitha në një gjendje të papërdorshme dhe çdo skedar i kyçur do të ketë '.bnrs' të bashkangjitur në emrin e tij origjinal. Kërcënimi do të lëshojë gjithashtu një skedar teksti të quajtur '_readme.txt' në makinat e infektuara. Brenda këtij skedari, viktimat do të gjejnë një shënim shpërblimi me udhëzime.

Në përgjithësi, mesazhi që kërkon shpërblesë i lënë nga Bnrs Ransomware ndjek modelin e vendosur STOP/Djvu. Kriminelët kibernetikë përgjegjës për sulmin kërkojnë të paguhen një shpërblim prej 980 dollarësh. Sidoqoftë, kjo shumë fillestare supozohet se mund të reduktohet me 50% nëse përdoruesit e prekur kontaktojnë hakerët brenda 72 orëve të para. Ata mund ta bëjnë këtë duke dërguar një mesazh në dy adresat e emailit të përmendura në shënim - 'support@bestyourmail.ch' dhe 'supportsys@airmail.cc.' Si pjesë e mesazhit të tyre, viktimave u thuhet gjithashtu se mund të bashkëngjisin një skedar të vetëm të kyçur që aktorët e kërcënimit premtojnë ta deshifrojnë dhe ta kthejnë falas.

Teksti i plotë i shënimit është:

KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduar me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme për të rikuperuar skedarët është të blini një mjet të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të enkriptuar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-e3y9ACpD1Y
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të dekriptimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% në dispozicion nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@bestyourmail.ch

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
supportsys@airmail.cc

ID-ja juaj personale:

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...