Threat Database Ransomware Bbbw Ransomware

Bbbw Ransomware

Bbbw Ransomware i përket familjes STOP/Djvu Ransomware. Kjo familje e veçantë malware ka shijuar një popullaritet të vazhdueshëm mes kriminelëve kibernetikë, për shkak të lehtësisë me të cilën mund të krijohen variante të reja. Pavarësisht se kanë sjellje dhe funksionalitete pothuajse identike, variantet e shumta STOP/Djvu mbeten jashtëzakonisht të fuqishme dhe shkatërruese.

Bbbw Ransomware nuk është një përjashtim dhe çdo kompjuter që ai infekton do të ndikohet ndjeshëm. Viktimat do të zbulojnë papritur se nuk janë në gjendje të kenë akses ose të hapin skedarët e tyre të ruajtur në pajisje. Dokumentet, PDF-të, bazat e të dhënave, arkivat, fotot, imazhet, etj., të gjitha do të kyçen me një algoritëm kriptimi të shkallës ushtarake. Secilit skedar të prekur do t'i ndryshohet emri me '.bbbw' duke u shtuar si një shtesë e re skedari.

Përmbledhja e Ransom Note

Mesazhi që kërkon shpërblim nga Bbbw hidhet në pajisjet e shkelura si një skedar teksti me emrin '_readme.txt.' Udhëzimet e kërcënimit janë afërsisht identike me shënimet e lëshuara nga variante të tjera nga kjo familje. Ai përmend se për të rivendosur të dhënat e tyre, viktimat do të duhet të paguajnë një shpërblim për sulmuesit. Në këmbim, ata supozohet se do të dërgojnë një mjet të veçantë deshifrimi që mund të zhbllokojë skedarët e prekur.

Çmimi i shpërblimit është vendosur saktësisht në 980 dollarë, por përdoruesit me sa duket mund ta ulin atë në 490 dollarë me kërkesën e vetme që ata të kontaktojnë hakerat brenda 72 orëve të para të sulmit. Si pjesë e mesazheve të tyre, përdoruesit e prekur gjithashtu mund të bashkëngjisin një skedar të vetëm të koduar. Kriminelët kibernetikë deklarojnë se do ta zhbllokojnë dhe do ta dërgojnë skedarin falas.

Teksti i plotë i shënimit është:

' KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduar me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme për të rikuperuar skedarët është të blini një mjet të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të enkriptuar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
https://we.tl/t-ZYodHvPkHI
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të dekriptimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% në dispozicion nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@sysmail.ch

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
helprestoremanager@airmail.cc

ID juaj personale: '

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...