AuroraFit

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 7
Parë për herë të parë: May 31, 2022
Parë për herë të fundit: September 24, 2022

AuroraFit mund të përpiqet të kalojë veten si një aplikacion i dobishëm për përdoruesit e Mac, por, për fat të keq, aplikacioni nuk ka veçori domethënëse. Kjo është, sigurisht, nëse nuk e llogaritni qëllimin e tij kryesor për dërgimin e reklamave të padëshiruara për përdoruesit. Për shkak të kësaj sjelljeje, AuroraFit është klasifikuar si adware.

Ndërsa është i pranishëm në Mac, AuroraFit mund të gjenerojë vazhdimisht reklama të reja ndërhyrëse që shkaktojnë një ndikim të rëndësishëm në përvojën e përdoruesve në makinat ose pajisjet e tyre. Më e rëndësishmja, përdoruesit duhet të kenë parasysh se reklamat e ofruara nga adware ose burime të tjera të dyshimta rrallë promovojnë produkte, shërbime ose faqe interneti të ligjshme. Në vend të kësaj, në shumicën dërrmuese të rasteve, reklamat janë për destinacione të pasigurta që mund të përfshijnë portalet e phishing, faqet e dyshimta të basteve/takimeve në internet, platformat që përhapin PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara) dhe më shumë.

Problemi me adware, rrëmbyesit e shfletuesit dhe PUP të tjera, është se këto aplikacione gjithashtu mund të kenë funksione shtesë. Për shembull, PUP-të janë të njohur për shpeshherë që kanë aftësi të gjurmimit të të dhënave. Ndërsa është i instaluar në pajisje, aplikacioni mund të mbledhë historikun e shfletimit të përdoruesit, historinë e kërkimit, detaje të shumta të pajisjes dhe, ndonjëherë, madje të përpiqet të nxjerrë informacione të ndjeshme nga të dhënat e plotësimit automatik të shfletuesve. Përdoruesit zakonisht mbështeten në këtë veçori të shfletuesit për të mbajtur detajet e llogarisë së tyre, informacionin bankar, të dhënat e pagesave, etj.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...