Aspekti kolos

Aspekti kolos Përshkrimi

Lloji: Adware MacOS

ColossusAspect është një aplikacion ndërhyrës që përpiqet të futet fshehurazi në pajisjet Mac të përdoruesve. Qëllimi kryesor i programit është të fitojë para nga prania e tij me mjete të ndryshme të bezdisshme dhe të dyshimta. Duhet të theksohet se aplikacionet si ColossusAspect shpërndahen vërtet përmes kanaleve të zakonshme. Ka shumë më tepër gjasa që ato të mbështillen së bashku me një produkt tjetër më të dëshirueshëm në një paketë softuerësh. Një tjetër taktikë e zakonshme përfshin instaluesit/përditësimet e rreme. Për shkak të kësaj sjelljeje mashtruese, shumica e aplikacioneve të këtij lloji klasifikohen si PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara).

Përdoruesit e prekur me CollossusAspect do të përjetojnë ridrejtime të padëshiruara të shfletuesit, si dhe një rritje të konsiderueshme në reklamat e takimeve. Kjo do të thotë që aplikacioni mund të veprojë edhe si rrëmbyes i shfletuesit dhe si adware. Reklamat e krijuara nga PUP-të nuk duhet t'u besohen pasi ato zakonisht përdoren për të promovuar faqe interneti të dyshimta që mund të kryejnë mashtrime të ndryshme në internet, skema phishing, dhurata të rreme, etj.

Përdoruesit do të vërejnë gjithashtu se shfletuesit e tyre kanë filluar të sillen në mënyrë të çuditshme. Në vend të faqes fillestare normale, faqes së skedës së re dhe motorit të kërkimit të paracaktuar, cilësimet e shfletuesit tani do të modifikohen për të hapur një adresë të promovuar. Në këtë rast, faqja e internetit është ColossusAspect Search, një motor kërkimi i rremë. Në vend që të japë rezultate unike në përgjigje të pyetjeve të kërkimit të përdoruesit, ky motor i rremë shkakton ridrejtime dhe tregon rezultate të marra nga motori legjitim search.yahoo.com.

Përdoruesit duhet gjithashtu të kenë parasysh se shumica e PUP-ve janë të afta për të gjurmuar të dhënat. Aplikacionet ndërhyrëse mund të spiunojnë aktivitetet e shfletimit të kryera në makinë, të përpiqen të nxjerrin detaje të shumta të pajisjes, apo edhe të përpiqen të aksesojnë informacione të ndjeshme të plotësimit automatik, siç janë detajet bankare ose të pagesave që janë ruajtur në shfletuesit e prekur.

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.