Alltopspot.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 2,220
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 3,413
Parë për herë të parë: November 21, 2022
Parë për herë të fundit: September 25, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Alltopspot.com është një faqe interneti mashtruese që përdoruesit nuk kanë shumë gjasa ta zgjedhin dhe ta hapin qëllimisht. Në vend të kësaj, faqja haset kryesisht si pasojë e ridrejtimeve të detyruara. Në mënyrë tipike, këto mund të ndodhin pasi përdoruesit vizitojnë destinacione të tjera të dyshimta me rrjete reklamuese mashtruese ose duke pasur një PUP (Program potencialisht të padëshiruar) të instaluar në pajisjen e përdoruesit.

Vetë faqja Alltopspot.com është vërejtur duke ekzekutuar taktika në internet. Përdoruesit që zbarkojnë në të mund të ekspozohen ndaj mesazheve mashtruese ose klikimore duke u përpjekur t'i bindin ata të klikojnë butonin e shfaqur 'Lejo'. Skenari i rremë i krijuar nga faqja është se duke shtypur butonin, përdoruesit do të kenë akses në një përmbajtje video. Faqja do të tregojë një shirit ngarkimi që është ngecur dhe nuk do të përparojë më tej. Do të shoqërohet me një mesazh të ngjashëm me:

'Click the 'Allow' button to subscribe to the push notifications and continue watching'

Përdoruesit që ndjekin udhëzimet do të japin leje thelbësore të shfletuesit për faqen Alltopspot.com. Faqja do të jetë në gjendje të japë reklama të shumta që mund të marrin forma të ndryshme - banderola, pop-ups, njoftime, etj. Reklamave duhet të trajtohen me kujdes, sepse ato mund të promovojnë destinacione të pasigurta - dhurata të rreme, skema phishing, mashtrime të mbështetjes teknike, platforma përhapja e PUP-ve dhe më shumë. Në të njëjtën kohë, thjesht duke klikuar butonin "Lejo", përdoruesit mund të dërgohen në sajte të tjera mashtruese të ngjashme me Alltopspot.com.

URL-të

Alltopspot.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

alltopspot.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...