Allowpcprotect.com

Allowpcprotect.com Përshkrimi

Lloji: Adware

Allowpcprotect.com është një faqe interneti mashtrimi që përdor programin mjaft të njohur 'PC juaj është i infektuar me 5 viruse!' skema. Faqet e dedikuara për këtë taktikë të veçantë pretendojnë sikur po shfaqin paralajmërime legjitime për malware, që vijnë nga shitës të vendosur sigurie. Në këtë rast të veçantë, Allowpcprotect.com imiton dizajnin e programit anti-malware McAfee.

Përdoruesit që zbarkojnë në faqe do të priten nga një dritare kërcyese me paralajmërime mashtruese dhe të rreme. Faqja e mashtrimit gjithashtu do të imitojë ekzekutimin e një skanimi për kërcënime malware, që është një funksionalitet që asnjë faqe interneti nuk mund ta zotërojë më vete. Nuk është për t'u habitur që skanimi i rremë i sigurisë zbulon gjithmonë se pajisja e përdoruesit është infektuar me 5 viruse (prandaj dhe emri i kësaj skeme). Qëllimi i operatorëve të Allowpcprotect.com është të trembë përdoruesit që nuk dyshojnë për të blerë një abonim për produktin e zgjedhur. Megjithëse aplikacioni në vetvete është real, mashtruesit synojnë të fitojnë të ardhura përmes tarifave të paligjshme të komisionit bazuar në çdo shitje të kryer përmes faqes së tyre të dyshimtë të internetit.

Mesazhet që Allowpcprotect.com mund të shfaqë mund të jenë të ngjashme me:

McAfee
Kompjuteri juaj është i infektuar me 5 viruse!
KERKOHET VEPRIM!'


'Abonimi juaj në Norton ka skaduar!
Rinovoni tani për ta mbajtur kompjuterin tuaj të mbrojtur.
Nëse kompjuteri juaj është i pambrojtur, ai është në rrezik për viruse dhe malware të tjerë.
'

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.