Ako Ransomware

Ako Ransomware Description

Ako Ransomware ishte një nga kërcënimet më aktive për ransomware në fund të vitit 2019. Ky Trojan-encrypting i të dhënave është një variant i Medusa Ransomware . Ekspertët e malware punojnë shumë për të publikuar mjete falas të deshifrimit për viktimat e ransomware. Megjithatë, ata nuk kanë qenë në gjendje të ndërtojnë një të pajtueshëm me Ako Ransomware akoma.

Përhapja dhe Kriptimi

Deri më tani, nuk është e qartë se cili është vektori i infeksionit që përdoret për shumimin e Ako Ransomware. Autorët e kërcënimeve për ransomware kanë tendencë të mbështeten në fushatat e postave elektronike për të shpërndarë Trojans e tyre të keqe. Zakonisht, kjo do të përfshijë email që përmbajnë një mesazh të rremë të krijuar me ndihmën e teknikave të ndryshme të inxhinierisë sociale. Gjithashtu, postat elektronike në fjalë do të përmbajnë një shtojcë të korruptuar, e cila është e maskuar për t'u dukur si një dokument i padëmshëm ose një skedar tjetër në dukje i pafajshëm. Metodat e tjera të përdorimit të zakonshëm të shpërndarjes përfshijnë azhurnimet e aplikimeve fals, fushatat e keqtrajtimit, variante të rreme pirate të mediave ose programeve popullore, etj. Kur Ako Ransomware infekton një kompjuter, do të sigurohet që të nuhatësh dhe të fillojë të encrypting një listë shumë të gjatë të llojeve të skedarëve. Kjo siguron dëme maksimale pasi të gjitha imazhet, skedarët audio, video, dokumentet, bazat e të dhënave, spreadsheets, arkivat, prezantimet dhe llojet e tjera të skedarëve të njohur do të kyçen me ndihmën e një algoritmi të kriptimit. Ako Ransomware ndryshon emrat e skedarëve të prekur. Ky Trojan i kodimit të të dhënave gjeneron një ID unike të viktimave për secilin përdorues të komprometuar dhe e shton atë si një shtesë shtesë pasi të ketë përfunduar procesi i enkriptimit. ID e viktimës do të përbëhej nga një varg me gjashtë simbole, të cilat përmbajnë të dy shkronjat dhe numrat. Për shembull, kërcënimi mund të gjenerojë një zgjatje '.WgR13c'. Kjo do të thotë që një skedar i quajtur 'voice-cat.mp3' fillimisht do të riemërohet në 'ხმë-kat.mp3.WgR13c.' Folderdo dosje, e cila përmban të dhëna të koduara, do t'i ketë rënë një skedar shtesë - 'id.key'.

Shënimi Ransom

Ako Ransomware do të lëshojë një mesazh shpengues për viktimën në një skedar të quajtur 'ako-readme.txt'. Në mesazhin e shpërblesës, sulmuesit pretendojnë se kërkojnë midis 0.3 Bitcoin (rreth 2,400 dollarë në kohën e krijimit të këtij artikulli) dhe 0.9 Bitcoin (rreth 7.200 dollarë), në varësi të viktimës. Ekspertët e malware nuk janë ende për të përcaktuar se si llogaritet tarifa e shpërblesës. Autorët e Ako Ransomware nxisin përdoruesin të shkarkojë dhe instalojë shfletuesin Tor Web për të vizituar faqen që kanë lidhur, e cila do të përpunojë pagesën e kërkuar.

Ne do t'ju këshillojmë fuqimisht të mos bashkëpunoni me kriminelët në internet pasi që kjo rrallë përfundon mirë. Ju ka të ngjarë të jeni mashtruar, dhe përkundër premtimeve për një mjet të deshifrimit nga sulmuesit, individë të tillë me hije rrallë e dorëzojnë atë. Kjo është arsyeja pse ju duhet të konsideroni instalimin e një suite me reputacion të programeve anti-virus që do t'ju heqin qafe Ako Ransomware me shpejtësi dhe do t'ju mbajnë të sigurt në të ardhmen.

Do You Suspect Your PC May Be Infected with Ako Ransomware & Other Threats? Scan Your PC with SpyHunter

SpyHunter is a powerful malware remediation and protection tool designed to help provide PC users with in-depth system security analysis, detection and removal of a wide range of threats like Ako Ransomware as well as a one-on-one tech support service. Download SpyHunter's FREE Malware Remover
Note: SpyHunter's scanner is only for malware detection. If SpyHunter detects malware on your PC, you will need to purchase SpyHunter's malware removal tool to remove the malware threats. Read more on SpyHunter. Free Remover allows you to run a one-off scan and receive, subject to a 48-hour waiting period, one remediation and removal. Free Remover subject to promotional details and Special Promotion Terms. To understand our policies, please also review our EULA, Privacy Policy and Threat Assessment Criteria. If you no longer wish to have SpyHunter installed on your computer, follow these steps to uninstall SpyHunter.

Leave a Reply

Please DO NOT use this comment system for support or billing questions. For SpyHunter technical support requests, please contact our technical support team directly by opening a customer support ticket via your SpyHunter. For billing issues, please refer to our "Billing Questions or Problems?" page. For general inquiries (complaints, legal, press, marketing, copyright), visit our "Inquiries and Feedback" page.