Threat Database Trojans AggregatorHost.exe

AggregatorHost.exe

Përdoruesit e Windows kanë vënë re praninë e një procesi të quajtur AggregatorHost.exe që funksionon në sfondin e sistemeve të tyre. Procesi mund të duket i çuditshëm dhe madje i dyshimtë, pasi qëllimi i tij nuk është i qartë. Për më tepër, mund t'i mungojë informacioni për botuesin e tij si pjesë e detajeve të dhëna në dritaren "Properties". Ky fakt mund të interpretohet se tregon se procesi është i pasigurt ose i injektuar në sistemin operativ Windows nga një program i padëshiruar i palës së tretë.

Megjithatë, AggregatorHost.exe duket të jetë një proces legjitim i Windows, potencialisht i lidhur me funksionalitetin e Windows Defender. Ndërsa kjo mund të ndodhë për shumicën e përdoruesve, nuk është e pazakontë që operatorët e malware të maskojnë mjetet e tyre kërcënuese si skedarë dhe procese reale. Si i tillë, është e rëndësishme të kontrolloni AggregatorHost.exe për çdo simptomë të papritur. Skedari legjitim duhet të jetë në madhësi të vogël dhe të ruhet në dosjen 'C:\Windows\System32.' Ai gjithashtu duhet të marrë praktikisht zero burime ndërsa është aktiv.

Çdo devijim, veçanërisht nëse procesi është përgjegjës për përdorim jonormal të burimeve, mund të jetë një shenjë e një kërcënimi malware që fshihet në sistem. AggregatorHost.exe i dyshimtë mund t'i përkasë një trojan kripto-minues i krijuar për të rrëmbyer harduerin e sistemit dhe për ta përdorur atë për minierat e kriptomonedhave. Crypt-miners mund të shkaktojnë që sistemi të mbarojë burimet e disponueshme, duke rezultuar në ngadalësime, ngrirje dhe madje edhe gabime kritike. Përdorimi i vazhdueshëm i harduerit të pajisjes rrit rrezikun e mbinxehjes. Përdoruesit që dyshojnë për legjitimitetin e AggregatorHost.exe në pajisjet e tyre duhet të kryejnë një skanim të plotë të kërcënimeve me një zgjidhje me reputacion kundër malware.

AggregatorHost.exe Video

Këshillë: Kthejeni tingullin tuaj dhe të shikojnë video në mënyrë të plotë ekran.

Në trend

Po ngarkohet...