Adware me faqe të errëta

Adware me faqe të errëta Përshkrimi

Faqja e errët është një shtesë e shfletuesit të Google Chrome që përpiqet të bindë përdoruesit ta instalojnë atë në kompjuterët e tyre duke u premtuar se do t'i lejojë ata të aktivizojnë modalitetin e errët në faqet e internetit që zakonisht nuk e mbështesin një funksionalitet të tillë. Ndërsa për disa kjo mund të jetë vërtet një veçori joshëse, duhet theksuar se është vetëm një pjesë e veprimeve të përgjithshme të ndërmarra nga aplikacioni Darker Page. Në të vërtetë, duket se krijuesit e programit ishin shumë më të interesuar për ta pajisur atë me aftësi ndërhyrëse që lejojnë Faqen e errët të injektojë reklama në faqet e vizituara nga përdoruesit. Për më tepër, aplikacioniLication është vërejtur gjithashtu se shkakton ridrejtime të padëshiruara.

Kjo do të thotë që faqja e errët konsiderohet si adware dhe ndoshta një PUP (Program Potencialisht i Padëshiruar) nga komuniteti i sigurisë kibernetike. Aplikacioni adwareLidhjet në përgjithësi kanë për detyrë të gjenerojnë përfitime monetare për operatorët e tyre duke drejtuar fushata reklamuese të bezdisshme. Në të vërtetë, përvoja e përdoruesit në pajisjet e prekura nga një aplikacion i tillëLidhjet mund të vuajnë shumë për shkak të numrit të madh të reklamave të padëshiruara dhe të dyshimta të prodhuara nga PUP-të invazive. Përdoruesve mund t'u paraqiten reklama mashtruese për faqe interneti mashtrimi ose platforma të dyshimta të orientuara nga të rriturit. Ata gjithashtu mund të shohin oferta në dukje joshëse për aplikacione shtesëlicencat që gjithashtu rezultojnë të jenë PUP.

Një karakteristikë tjetër potencialisht e pasigurt e shumicës së PUP-ve është aftësia e tyre për të spiunuar aktivitetet e shfletimit të kryera në sistem. AplikacioniLidhjet mund të jenë në mënyrë specifike duke mbledhur dhe transmetuar historikun e shfletimit të përdoruesit, historinë e kërkimit dhe URL-të e klikuara. Detaje të shumta të pajisjes ose informacione të plotësimit automatik të mbledhura nga shfletuesit e instaluar gjithashtu mund të paketohen dhe ngarkohen në një server në distancë të kontrolluar nga operatorët e PUP.