Threat Database Spam Achiva Emal Scam

Achiva Emal Scam

Aktorët e kërcënimit po përpiqen të infektojnë kompjuterët e përdoruesve që nuk dyshojnë përmes emaileve të korruptuara spam që mbajnë bashkëngjitje skedarësh të helmuar. Email-et joshëse të shpërndara si pjesë e kësaj fushate të veçantë sulmi pretendojnë të jenë korrespondencë nga një kompani vietnameze e quajtur ACHIVA VIETNAM CO.LTD. Kompania e supozuar dëshiron të marrë 'çmimin më të mirë' të ofruar nga marrësi i emailit sa më shpejt të jetë e mundur. Për ta bërë të gjithë mesazhin të duket më legjitim, mashtruesit kanë përfshirë numrin e supozuar të telefonit dhe adresën e emailit të kompanisë.

Përdoruesve u kërkohet të shqyrtojnë dokumentin RFQ (kërkesa për kuotim) bashkangjitur emailit. Arkivi i dorëzuar mund të ketë një emër të ngjashëm me 'RFQ#569823_345785TKH.GZ.' Brenda tij, përdoruesit do të gjejnë një skedar të ekzekutueshëm të quajtur 'damage goods and new order.exe'. Nisja e këtij skedari do të infektojë kompjuterin me një kërcënim malware të gjurmuar si GuLoader . Malware i këtij lloji zakonisht vendoset në fazat fillestare të zinxhirit të sulmit dhe ka për detyrë dërgimin e ngarkesave në fazën tjetër. Më pas, sulmuesit mund të dorëzojnë RAT (Trojanët e Qasjes në Remote), vjedhës informacioni, kripto-minatorë, apo edhe malware në pajisjet e shkelura, në varësi të qëllimeve të tyre të veçanta.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...