Threat Database Ransomware Zpps Ransomware

Zpps Ransomware

Zpps është një kërcënim kompjuterik që hyn në kompjuterin tuaj, kodon të dhënat tuaja më të vlefshme dhe më pas kërkon një shpërblim për t'u siguruar viktimave të tij mjetet e nevojshme për rikuperimin e skedarëve të humbur. Studiuesit e sigurisë që analizuan kodin e Zpps kanë arritur në përfundimin se ai është një tjetër variant STOP/Djvu Ransomware. Përveç veprimit si ransomware, Zpps mund të kryejë edhe veprime të tjera të ndryshme të dëmshme, të tilla si parandalimi i përdoruesve të kompjuterit nga aksesi në faqet e internetit ose forumet e sigurisë, çaktivizimi i Microsoft Defender dhe shumë më tepër.

Për të dëmtuar skedarët e përzgjedhur, Zpps do t'i ndryshojë emrat e tyre duke përfshirë '.zpp' si një shtesë skedari në fund të emrave të tyre, gjë që gjithashtu e bën të lehtë për viktimat të njohin skedarët e enkriptuar. Ashtu si çdo kërcënim ransomware, lëvizja tjetër e Zpps është të shfaqë shënimin e tij të shpërblesës, i cili do të jetë në një skedar të quajtur '_readme.txt' që do të shfaqet në ekranin e viktimave të kompjuterit.

Shënimi i shpërblimit të paraqitur për viktimat është:

KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!

Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduar me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.

Mënyra e vetme për të rikuperuar skedarët është të blini një mjet të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.

Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.

Çfarë garancish keni?

Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të enkriptuar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.

Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.

Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:

https://we.tl/t-fhnNOAYC8Z

Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të dekriptimit është 980 dollarë.

Zbritje 50% në dispozicion nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.

Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë. Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në e-mailin tonë: manager@mailtemp.ch

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar: helprestoremanager@airmail.cc'

Siç mund ta shohim në shënimin e shpërblimit, sulmuesit kërkojnë që fillimisht të paguhen 980 dollarë. Megjithatë, duke i kontaktuar ata në 72 orët e para pas sulmit, viktimat mund të marrin një zbritje prej 50% dhe të paguajnë, në vend të kësaj, 490 dollarë. Ne gjithashtu mund të shohim se ata ofrojnë adresën e emailit 'support@sysmail.ch si një mënyrë për t'i kontaktuar ata dhe nëse kjo adresë për ndonjë arsye nuk funksionon, viktimat mund të përdorin 'helprestoremanager@airmail.cc.

Përdoruesit e infektuar duhet të jenë të vetëdijshëm se është shumë e rëndësishme të heqin plotësisht infeksionin Zpps nga makinat e tyre. Çdo mbetje e mbetur mund të bëjë që ai të lansohet përsëri. Prandaj, mënyra më e sigurt për të hequr qafe Zpps është duke përdorur një mjet anti-malware.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...