Threat Database Phishing Mashtrim "OneDrive juaj është joaktiv dhe së shpejti do...

Mashtrim "OneDrive juaj është joaktiv dhe së shpejti do të fshihet".

Mashtruesit kanë nisur një tjetër fushatë phishing përmes shpërndarjes së emaileve mashtruese 'OneDrive juaj është joaktiv dhe së shpejti do të fshihet'. Emailet e padëshiruara paraqiten si njoftime nga Microsoft, në lidhje me llogarinë e biznesit të marrësit në OneDrive. Me sa duket, për shkak të mosveprimit për mbi 6 muaj, llogaria e supozuar e biznesit do të fshihet. Për të bërë presion të mëtejshëm mbi viktimat e tyre, mashtruesit pohojnë gjithashtu se megjithëse dosjet e lidhura me llogarinë janë ruajtur për momentin, kjo është vetëm e përkohshme. Nëse llogaria nuk është riaktivizuar, skedarët e përdoruesit do të fshihen.

Sigurisht, asnjë nga pretendimet e gjetura në emailet e mashtrimit 'Your OneDrive është joaktive dhe do të fshihet së shpejti' nuk është real. Ato shërbejnë vetëm si pjesë e taktikës së frikësimit që mashtron përdoruesit të hapin lidhjen e ofruar. Duhet të theksohet gjithashtu se Microsoft nuk është në asnjë mënyrë i lidhur me këto emaile.

Nëse përdoruesit klikojnë në butonin 'Riaktivizo llogarinë tënde', ata do të dërgohen në një portal phishing i krijuar për t'u shfaqur sa më afër që të jetë e mundur me faqen legjitime të hyrjes në OneDrive. Duke futur kredencialet e llogarisë së tyre në fushat përkatëse, përdoruesit rrezikojnë që llogaritë e tyre të komprometohen. Është e rëndësishme të mbani mend se mashtruesit mund të përdorin kredencialet e marra për të provuar dhe zgjeruar shtrirjen e tyre, duke marrë përsipër llogari të tjera të lidhura. Kjo mund t'i lejojë ata të drejtojnë fushata dezinformuese, të përhapin kërcënime malware ose të kryejnë mashtrime të tjera.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...