Xiny

Disa mashtrues në internet preferojnë të synojnë një frut me varje të ulët në vend që të ndjekin peshq të mëdhenj. Ky është rasti me zhvilluesit e malware-it Xiny që kanë zgjedhur të synojnë përdoruesit që janë ende duke përdorur softuer të vjetëruar. Ky kërcënim është një Trojan që synon ekskluzivisht pajisjet Android. Triny Xiny Android synon variante të vjetruara të Android OS. Ky Android Trojan funksionon prej disa vitesh. Rreth 12% e viktimave të Xiny Trojan duket se po përdorin Android 4, i cili është një sistem operativ që u lëshua për herë të parë në vitin 2011. Eshtë e panevojshme të thuhet, përdorimi i një OS që është gati një dekadë i vjetër nuk është as i sigurt dhe as i mençur. Softueri i vjetëruar zakonisht ka një numër të cenueshmërisë që lehtë mund të shfrytëzohet nga kriminelët në internet. Sidoqoftë, Xiny Trojan është gjithashtu i aftë të depërtojë në pajisjet që ekzekutojnë versionet Android nga 5 deri në 9.

aftësitë

Sapo Xiny Android Trojan të komprometojë një pajisje, do të jetë në gjendje të marrë gati kontrollin e plotë mbi të pasi fiton qasje të administratorit. Disa nga aftësitë e Trojan Xiny përfshijnë:

  • Ndryshimi i cilësimeve të pajisjes.
  • Menaxhimi i aplikacioneve në pajisje.
  • Bllokimi i përdoruesit nga drejtimi i aplikacioneve dhe mjeteve që do t'u lejonin atyre të rimarrin kontrollin e privilegjeve të administratorit.
  • Injektimi i malware shtesë në pajisjen e kompromentuar.

Instalon Aplikime Referimi Paguaj-Për-Instaloni

Për të gjeneruar të ardhura, autorët e Xiny Android Trojan sigurohen që të instalojnë aplikacione referimi në pajisjen e komprometuar. Pavarësisht se këto aplikacione janë shumë të padëmshme, ato ende mund të ndikojnë në cilësinë e shfletimit të përdoruesit pasi pajisja mund të ngadalësojë performancën e saj. Për të siguruar që ka hapësirë të mjaftueshme për aplikimet e referimit që do të instalonte Xiny Trojan, ky kërcënim fillon të fshijë softverin që ishte i pranishëm në pajisjen e viktimës. Me sa duket, sulmuesit kanë shumë pak shqetësim për aplikimet, të dhënat dhe skedarët e viktimës.

Përdoruesit duhet të mbajnë në mend se mos azhurnimi i softuerit të tyre është një lojë shumë e rrezikshme. Softueri i vjetëruar ka shumë dobësi që shpesh janë të njohura për kriminelët kibernetikë, të cilët nuk do të kujdesen për ta shfrytëzuar këtë në dobi të tyre. Kjo është arsyeja pse duhet të siguroheni që gjithmonë të mbani OS tuaj dhe të gjitha aplikacionet tuaja të azhurnuara. Për më tepër, sigurohuni që të keni të instaluar në pajisjen tuaj një aplikim origjinal antivirus, pasi kjo do të minimizojë shanset tuaja për të qenë viktimë e mashtruesve në internet.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...