Xervoo.net

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 2,688
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 156,042
Parë për herë të parë: January 25, 2019
Parë për herë të fundit: September 24, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Xervoo.net është një faqe interneti mashtruese e dedikuar për shpërndarjen e përmbajtjes mashtruese dhe mashtruese. Përdoruesit nuk ka të ngjarë të ndeshen me faqen ose ndonjë nga faqet e tjera të panumërta mashtruese që funksionojnë në mënyrë të ngjashmeqëllimisht. Jo, këto mashtrime janë përhapur kryesisht nëpërmjet ridrejtimeve të detyruara ose si rezultat i veprimeve të PUP-ve ndërhyrëse (Programe Potencialisht të Padëshiruara).

Pas uljes në Xervoo.net, vizitorëve do të shfaqen mesazhe manipuluese dhe mashtruese. Në mënyrë tipike, faqja do të përpiqet të krijojë përshtypjen se po ekzekuton një kontroll CAPTCHA. Përdoruesit do të nxiten të klikojnë butonin e shfaqur 'Lejo' për të vërtetuar se nuk janë robotë. Taktika të tjera të zakonshme përfshijnë aksesin premtues në përmbajtje shtesë, video ose skedarë gati për t'u shkarkuar. Xervoo.net gjithashtu është vërejtur se u premton përdoruesve të tij një kartë dhuratë prej 50 dollarësh. Sidoqoftë, qëllimi i faqes së internetit të mashtrimit është të bëjë që përdoruesi të abonohet në njoftimet e tij pushpa e ditur.

Mashtruesit më pas mund të vazhdojnë të dërgojnë reklama të padëshiruara dhe të bezdisshme në pajisjen e përdoruesit. Reklamave nuk duhet besuar. Ato mund të përdoren për të promovuar faqe të fshehta të phishing, dhurata false ose faqe interneti të dyshimta të orientuara nga të rriturit. Përdoruesve gjithashtu mund t'u shfaqen oferta të ndryshme për të shkarkuar aplikacione të dyshimta që mund të rezultojnë të jenë adware, rrëmbyes të shfletuesit ose PUP të tjerë.

URL-të

Xervoo.net mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

xervoo.net

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...