Vvyu Ransomware

Vvyu Ransomware Përshkrimi

Kriminelët kibernetikë kanë lëshuar një tjetër Trojan kërcënues ransomware. I quajtur Vvyu Ransomware, ai bazohet në familjen STOP/Djvu të kërcënimeve të malware. Infeksionet e Ransomware janë krijuar për të bllokuar të dhënat e viktimës së tyre në mënyrë specifike. Lloje të shumta skedarësh, si dokumente, imazhe, foto, PDF, arkiva, baza të të dhënave dhe më shumë do t'i nënshtrohen enkriptimit nëpërmjet një algoritmi kriptografik të shkallës ushtarake dhe do të lihen në një gjendje të papërdorshme. Qëllimi i kriminelëve kibernetikë është që më pas të zhvatin viktimat e prekura për para në këmbim të premtimit për të ndihmuar në rivendosjen e të dhënave.

Kur bëhet fjalë për Vvyu në mënyrë specifike, kërcënimi shton '.vvyu' si një shtesë të re për skedarët që bllokon. Përdoruesit e prekur gjithashtu do të vërejnë se një skedar i ri teksti është shfaqur në pajisjen e thyer. I quajtur '_readme.txt', skedari përmban një shënim shpërblesëje me udhëzime për viktimën. Operatorët e Vvyu deklarojnë se duan të paguhen një shpërblim prej 980 dollarësh. Megjithatë, nëse viktimat i kontaktojnë brenda 72 orëve të para, madhësia e shpërblimit do të reduktohet me 50%. Shënimi përmend dy adresa emaili që mund të përdoren si kanale komunikimi. Email-i kryesor është 'support@bestyourmail.ch' ndërsa 'datarestorehelp@airmail.cc' vepron si adresë rezervë.

Teksti i plotë i mesazhit të Vvyu Ransomware është:

'KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-QsoSRIeAK6
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@bestyourmail.ch

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
datarestorehelp@airmail.cc

ID-ja juaj personale:'