Vigua.a

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 80 % (Lartë)
Kompjuterët e infektuar: 8
Parë për herë të parë: March 31, 2021
Parë për herë të fundit: March 19, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Vigua.a, ose më saktë PUA:Win32/Vigua.A, është një zbulim i përgjithshëm i përdorur nga Microsoft Defender (dikur Windows Defender). Ky është komponenti kryesor anti-malware i sistemit operativ Windows dhe ky zbulim tregon një artikull që ka gjetur se ka karakteristika ose aftësi të dyshimta ose të padëshiruara. Në shumicën e rasteve, përdoruesit që shohin një alarm sigurie për një skedar të shënuar si Vigua.a ka të ngjarë të kenë një PUP (Program potencialisht të padëshiruar) të instaluar në kompjuterët e tyre.

PUP-të mund të pajisen me aftësi të ndryshme, ndërhyrëse dhe të padëshiruara dhe mund të ndahen në kategori të ndryshme - adware, rrëmbyes të shfletuesit, etj. Aplikacionet adware fokusohen kryesisht në dërgimin e reklamave të bezdisshme në pajisjen e përdoruesit. Reklamat mund të marrin forma të ndryshme - pop-ups, banderola, njoftime dhe më shumë. Këto reklama ka të ngjarë të promovojnë destinacione ose produkte softuerike të pabesueshme apo edhe të pasigurta. Përdoruesit mund të shohin reklama për skema phishing, mashtrime të mbështetjes teknike, dhurata falas, sajte me hije për të rritur, etj.

Rrëmbyesit e shfletuesve, nga ana tjetër, janë të fokusuar në marrjen e kontrollit të disa cilësimeve të rëndësishme të shfletuesit. Ata modifikojnë faqen kryesore, faqen e skedës së re dhe motorin e parazgjedhur të kërkimit për të hapur tani një adresë Web të promovuar, që zakonisht i përket një motori kërkimi të rremë. Duhet të theksohet se shumica e PUP-ve kanë aftësi të grumbullimit të të dhënave dhe mund të mbledhin të dhëna të ndryshme nga sistemi. Ata mund të kapin dhe të nxjerrin vazhdimisht të dhëna të lidhura me shfletimin, detajet e pajisjes, apo edhe informacione të ndjeshme llogarie, detaje bankare dhe të dhëna pagesash.

Duhet të theksohet se zbulimi i Vigua.a nuk do të thotë domosdoshmërisht se artikulli i shënuar është një PUP. Është mjaft e zakonshme që zbulimet e përgjithshme të etiketojnë gabimisht skedarët dhe aplikacionet legjitime, që do të thotë se alarmi i sigurisë mund të jetë një pozitiv i rremë.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...