Uajs Ransomware

Pas një analize të kërcënimit të Ujas Ransomware, studiuesit e sigurisë së informacionit po paralajmërojnë përdoruesit për pasojat e rënda që mund të shkaktojë në pajisjet e tyre. Ky kërcënim i veçantë është projektuar me përpikëri për të synuar një gamë të gjerë të dhënash të ndjeshme dhe të vlefshme. Përdorimi i një algoritmi të fuqishëm të kriptimit i bën llojet e skedarëve të synuar si të paarritshëm ashtu edhe të papërdorshëm. Objektivi i sulmuesve është të detyrojnë viktimat e prekura që të paguajnë një shpërblim. Çdo emër skedari origjinal i nënshtrohet modifikimit duke i shtuar atij shtesën '.uajs'. Për shembull, '1.doc' bëhet '1.doc.uajs' dhe '2.pdf' shndërrohet në '2.pdf.uajs'.

Për më tepër, Uajs gjeneron një shënim shpërblimi në formën e një skedari teksti të emërtuar '_README.txt.' Vlen të përmendet se Ujas Ransomware është shoqëruar me familjen famëkeqe STOP/Djvu të kërcënimeve të ransomware. Rrjedhimisht, ekziston mundësia që ai të mund të vendoset në lidhje me malware që vjedhin të dhëna si Vidar ose RedLine si pjesë e aktiviteteve të liga të autorëve.

Ransomware Uajs kërkon të marrë peng të dhënat e viktimave

Shënimi i shpërblesës i lidhur me Ujas Ransomware nënvizon ndikimin e gjerë të enkriptimit të tij, duke prekur një gamë të gjerë skedarësh, duke përfshirë imazhet, bazat e të dhënave dhe dokumentet. Duke përdorur një algoritëm të fortë kriptimi, këta skedarë bëhen të paarritshëm pa një mjet të specializuar deshifrimi dhe një çelës unik. Autorët kërkojnë një pagesë prej 999 dollarësh për këto mjete deshifrimi, me nxitjen e shtuar të një zbritje prej 50% nëse viktimat përgjigjen brenda 72 orëve.

Për më tepër, kriminelët kibernetikë ofrojnë të shfaqin aftësitë e tyre të deshifrimit duke deshifruar një skedar pa pagesë, megjithëse me kushtin që skedari të mos përmbajë informacion të vlefshëm. Detajet e kontaktit të ofruara për komunikim me kriminelët kibernetikë përfshijnë support@freshingmail.top dhe datarestorehelpyou@airmail.cc.

ransomware fillon operacionet e tij kërcënuese përmes kodeve të predhave me shumë faza, duke kulmuar me vendosjen e ngarkesës përfundimtare përgjegjëse për enkriptimin e skedarëve. Fillon duke ngarkuar një bibliotekë të quajtur msim32.dll, qëllimi i saktë i së cilës mbetet i paqartë.

Për të shmangur zbulimin, malware përdor sythe për të zgjatur kohën e ekzekutimit, duke e komplikuar identifikimin nga sistemet e sigurisë. Gjatë fazës fillestare, ai shmang me mjeshtëri zbulimin duke zgjidhur në mënyrë dinamike API-të, të cilat janë thelbësore për operacionet e tij. Duke përparuar në fazën pasuese, malware dublikon vetveten, duke u maskuar si një proces tjetër për të errësuar qëllimet e tij të vërteta.

Kjo teknikë, e njohur si zgavra e procesit, përdoret për të shmangur zbulimin dhe për të forcuar elasticitetin ndaj përgjimit.

Merrni masa për të mbrojtur pajisjet dhe të dhënat tuaja nga sulmet e Ransomware

Mbrojtja e pajisjeve dhe të dhënave nga sulmet e ransomware kërkon një qasje proaktive dhe me shumë shtresa. Këtu janë masat kryesore që përdoruesit duhet të marrin për të përmirësuar mbrojtjen e tyre:

  • Instaloni dhe përditësoni softuerin e sigurisë : Përdorni softuer profesional anti-malware në të gjitha pajisjet. Mbajini gjithmonë të përditësuara programet e sigurisë për t'u siguruar që ato mund të zbulojnë dhe heqin në mënyrë efektive kërcënimet më të fundit të ransomware.
  • Përditësoni rregullisht softuerin dhe sistemin operativ : Sigurohuni që i gjithë softueri, duke përfshirë sistemet operative dhe çdo aplikacion, të përditësohet me arnimet më të fundit të sigurisë. Shumë ransomware shfrytëzojnë dobësitë në softuerin e vjetëruar, kështu që qëndrimi i përditësuar është thelbësor.
  • Tregoni kujdes me përdorimin e postës elektronike dhe të internetit : Jini të kujdesshëm me emailet e pakërkuara, veçanërisht ato me bashkëngjitje ose lidhje nga dërgues të panjohur. Shmangni ndërveprimin me lidhje të dyshimta ose shkarkimin e bashkëngjitjeve nga burime të panjohura. Përdorni mjetet e filtrimit të postës elektronike dhe të filtrimit të uebit për të ndihmuar në bllokimin e përmbajtjeve me qëllim të keq.
  • Aktivizo mbrojtjen e murit të zjarrit : Aktivizoni murin e zjarrit në të gjitha pajisjet për të monitoruar dhe kontrolluar trafikun brenda dhe jashtë rrjetit. Muret e zjarrit janë barriera midis pajisjes tuaj dhe kërcënimeve të mundshme të ransomware nga interneti.
  • Vendosni fjalëkalime të forta dhe vërtetim me dy faktorë (2FA) : Përdorni fjalëkalime unike të vështirë për t'u thyer për çdo llogari dhe pajisje. Merrni parasysh përdorimin e një menaxheri fjalëkalimi për të ruajtur dhe menaxhuar fjalëkalimet në mënyrë të sigurt. Fuqizoni 2FA sa herë që është e mundur për një shtresë shtesë sigurie.
  • Rezervimi i të dhënave rregullisht : Krijoni kopje rezervë të skedarëve dhe të dhënave të rëndësishme në baza të rregullta. Ruani kopjet rezervë jashtë linje ose në një shërbim të sigurt të ruajtjes së resë kompjuterike. Në rast të një sulmi ransomware, të kesh kopje rezervë mund t'ju mundësojë të rivendosni skedarët tuaj pa paguar shpërblimin.
  • Edukoni veten dhe të tjerët : Qëndroni të informuar për kërcënimet më të fundit të ransomware dhe praktikat më të mira për të qëndruar të sigurt në internet. Edukoni anëtarët e familjes, miqtë dhe kolegët për rëndësinë e higjienës së sigurisë kibernetike, duke përfshirë njohjen e përpjekjeve për phishing dhe praktikimin e zakoneve të sigurta të internetit.

Duke zbatuar këto masa proaktive dhe duke qëndruar vigjilentë, përdoruesit e PC-ve mund të zvogëlojnë ndjeshëm rrezikun e të qenit viktimë e sulmeve ransomware dhe të mbrojnë më mirë të dhënat dhe pajisjet e tyre.

Shënimi i shpërblimit të lënë për viktimat e Uajs Ransomware është:

'ATTENTION!

Don't worry, you can return all your files!
All your files like pictures, databases, documents and other important are encrypted with strongest encryption and unique key.
The only method of recovering files is to purchase decrypt tool and unique key for you.
This software will decrypt all your encrypted files.
What guarantees you have?
You can send one of your encrypted file from your PC and we decrypt it for free.
But we can decrypt only 1 file for free. File must not contain valuable information.
Do not ask assistants from youtube and recovery data sites for help in recovering your data.
They can use your free decryption quota and scam you.
Our contact is emails in this text document only.
You can get and look video overview decrypt tool:

Price of private key and decrypt software is $999.
Discount 50% available if you contact us first 72 hours, that's price for you is $499.
Please note that you'll never restore your data without payment.
Check your e-mail "Spam" or "Junk" folder if you don't get answer more than 6 hours.

To get this software you need write on our e-mail:
support@freshingmail.top

Reserve e-mail address to contact us:
datarestorehelpyou@airmail.cc

Your personal ID:'

Postime të ngjashme

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...