StreamTopSearch

StreamTopSearch Përshkrimi

Lloji: Browser Hijackers

StreamTopSearch përpiqet të joshë përdoruesit me premtimet për mënyra më të shpejta, më të sakta dhe më efikase për të gjetur faqet e dëshiruara të transmetimit. Megjithatë, kur kjo shtesë e shfletuesit instalohet në sistem, shpejt bëhet e qartë se funksioni i tij kryesor është ai i një rrëmbyesi të shfletuesit. Përdoruesit do të vërejnë se shfletuesit e tyre kanë filluar të ridrejtohen në një adresë të panjohur Web - streamtopsearch.com shpesh.

Adresa i përket një motori kërkimi të rremë që nuk mund të prodhojë rezultate vetë. Për të gjeneruar trafik, motorë të tillë kërkimi shpesh mbështeten në PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara) me aftësi rrëmbyese të shfletuesit. Në rastin e StreamTopSearch, motori i rremë i kërkimit do të vendoset tani si faqja kryesore e shfletuesit, faqja e skedës së re dhe motori i parazgjedhur i kërkimit. Ridrejtimet në të do të aktivizohen sa herë që përdoruesit hapin shfletuesin e prekur, hapin një skedë të re ose përpiqen të kërkojnë drejtpërdrejt nga skeda URL e shfletuesit.

Për t'u dhënë rezultate përdoruesve, motorët e rremë të kërkimit i ridrejtojnë pyetjet e kërkimit të nisura në destinacione të tjera. Shumica i marrin rezultatet nga burime legjitime, në këtë rast, Yahoo. Sidoqoftë, Streamtopsearch.com gjithashtu mund të ridrejtojë te motori i dyshimtë i kërkimit nearbyme.io. Ndërsa nearbyme.io është në gjendje të gjenerojë rezultate, ato shpesh janë të cilësisë së ulët dhe të mbushura me reklama të sponsorizuara.

PUP-të janë gjithashtu të njohur për posedimin e aftësive të gjurmimit të të dhënave. Ndërsa instalohen në kompjuterë ose pajisje, ato mund të transmetojnë vazhdimisht informacione të lidhura me shfletimin dhe detajet e pajisjes te operatorët e tyre. Për më tepër, disa PUP gjithashtu mund të përpiqen të aksesojnë informacionin privat të ruajtur si të dhëna plotësimi automatik në shfletuesit e prekur. Në mënyrë tipike, informacioni i plotësimit automatik përbëhet nga kredencialet e llogarisë, detajet bankare, numrat e kartave të kreditit/kreditit dhe informacione të tjera shumë të ndjeshme.

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.