Ransomware SpartCrypt

Ransomware SpartCrypt Description

Shumica e kërcënimeve për ransomware në ditët e sotme janë thjesht variante të kërcënimeve tashmë ekzistuese. Kjo është për shkak se është shumë më e lehtë të huazoni kodin nga një kërcënim ekzistues dhe ta shkulni atë pak sesa të ndërtoni një Trojan që bllokon të dhënat nga toka lart. Sidoqoftë, atje ka akoma mashtrues kibernetikë që vendosin të bëjnë Trojans e tyre për kodimin e skedarëve. Një nga Trojans më të rinj për bllokimin e të dhënave që nuk duket se ndajnë ngjashmëri me ndonjë nga familjet e njohura të ransomware quhet SpartaCrypt Ransomware.

Përhapja, Kriptimi dhe Shënimi Ransom

Sëmundjet e infeksionit të përdorura nga krijuesit e SpartaCrypt Ransomware ende nuk janë përcaktuar. Një nga metodat më të zakonshme të përhapjes që përdoret në përhapjen e kërcënimeve të këtij lloji janë emailet e spamit. Një email që po propagandon një Trojan për mbylljen e të dhënave shpesh do të përmbajë një mesazh të mbushur me hile sociale të krijuara për të shtyrë përdoruesin të hapë shtojcën mashtruese që përmban kodin e dëmshëm të kërcënimit. Sidoqoftë, ka mënyra të shumta për të shpërndarë një Trojan-enkriptues të skedarëve, dhe në këtë rast, email-et e spamit mund të jenë vetëm një nga metodat. Pavarësisht se si SpartaCrypt Ransomware vjedh në sistemin e dikujt, qëllimi i tij është i thjeshtë - lokalizoni të dhënat e përdoruesit dhe enkriptoni ato. SpartaCrypt Ransomware shton një shtesë të re në skedarët e mbyllur - '.SpartCrypt [LordCracker@protonmail.com] - [ID- ] .Encrypted. SpartaCrypt Ransomware hedh një mesazh shpengues për përdoruesin, i cili do të vendoset në dy skedarë - 'Info.hta' dhe 'How_To_Restore_Files.txt'. Duket se kur ndërtoni mesazhin e shpërblesës 'Info.hta', SpansCrypt Ransomware mund të ketë qenë frymëzuar nga Globe Ransomware . Sidoqoftë, SpartaCrypt Ransomware nuk është një variant i këtij kërcënimi për shpërblesë dhe ato nuk kanë asgjë tjetër të përbashkët. Sulmuesit kanë siguruar dy adresa të postës elektronike ku përdoruesi mund t'i kontaktojë ata - 'phabos@cock.li' ose 'lordcracker@protonmail.com'.

Lajmi i mirë

Sidoqoftë, ndërtimi i një kërcënimi nga ransomware nga e para nuk është për të gjithë, dhe kjo është ndoshta ajo që mësuan autorët e SpartaCrypt Ransomware. Menjëherë pas zbulimit të SpartaCrypt Ransomware, studiuesit e malware arritën të godasin kërcënimin dhe të krijojnë një mjet të deshifrimit, i cili më pas u lëshua publikisht falas. Kjo do të thotë që përdoruesit të cilët janë prekur nga SpartaCrypt Ransomware dhe i kanë pasur të gjitha të dhënat e tyre të koduara nga ky kërcënim i keq, do të jenë në gjendje të kthejnë dëmin pa pagesë. Ka të ngjarë që autorët e këtij Trojan-encrypting të skedarëve nuk do të jenë në gjendje të fitojnë para për shkak të reagimit të shpejtë dhe aftësive të mëdha të ekspertëve të sigurisë kibernetike që e morën atë vetë për të luftuar këtë kërcënim.

Edhe nëse nuk ka ndonjë mjet të lirë të deshifrimit në dispozicion, nuk është kurrë një ide e mirë të kontaktoni autorët e ransomware dhe të përpiqeni të negocioni me ta. Ata nuk janë individë që meritojnë besimin tuaj ose paratë tuaja. Shumica e përdoruesve që kanë zgjedhur të paguajnë tarifën e kërkuar për shpërblesë nuk kanë marrë kurrë çelësin e tyre të deshifrimit pasi autorët e ransomware humbasin interesin për të bashkëpunuar shpejt kur marrin paratë e viktimës. Shkarkimi dhe instalimi i një zgjidhje origjinale anti-virus është mënyra më e sigurt për të hequr një Trojan që bllokon të dhënat nga kompjuteri juaj.

Do You Suspect Your PC May Be Infected with Ransomware SpartCrypt & Other Threats? Scan Your PC with SpyHunter

SpyHunter is a powerful malware remediation and protection tool designed to help provide PC users with in-depth system security analysis, detection and removal of a wide range of threats like Ransomware SpartCrypt as well as a one-on-one tech support service. Download SpyHunter's FREE Malware Remover
Note: SpyHunter's scanner is only for malware detection. If SpyHunter detects malware on your PC, you will need to purchase SpyHunter's malware removal tool to remove the malware threats. Read more on SpyHunter. Free Remover allows you to run a one-off scan and receive, subject to a 48-hour waiting period, one remediation and removal. Free Remover subject to promotional details and Special Promotion Terms. To understand our policies, please also review our EULA, Privacy Policy and Threat Assessment Criteria. If you no longer wish to have SpyHunter installed on your computer, follow these steps to uninstall SpyHunter.

Security Doesn't Let You Download SpyHunter or Access the Internet?

Solutions: Your computer may have malware hiding in memory that prevents any program, including SpyHunter, from executing on your computer. Follow to download SpyHunter and gain access to the Internet:
  • Use an alternative browser. Malware may disable your browser. If you're using IE, for example, and having problems downloading SpyHunter, you should open Firefox, Chrome or Safari browser instead.
  • Use a removable media. Download SpyHunter on another clean computer, burn it to a USB flash drive, DVD/CD, or any preferred removable media, then install it on your infected computer and run SpyHunter's malware scanner.
  • Start Windows in Safe Mode. If you can not access your Window's desktop, reboot your computer in "Safe Mode with Networking" and install SpyHunter in Safe Mode.
  • IE Users: Disable proxy server for Internet Explorer to browse the web with Internet Explorer or update your anti-spyware program. Malware modifies your Windows settings to use a proxy server to prevent you from browsing the web with IE.
If you still can't install SpyHunter? View other possible causes of installation issues.

Leave a Reply

Please DO NOT use this comment system for support or billing questions. For SpyHunter technical support requests, please contact our technical support team directly by opening a customer support ticket via your SpyHunter. For billing issues, please refer to our "Billing Questions or Problems?" page. For general inquiries (complaints, legal, press, marketing, copyright), visit our "Inquiries and Feedback" page.