Sinkronizimi i portofolit Mashtrim pop-up

Sinkronizimi i portofolit Mashtrim pop-up Përshkrimi

Faqja e internetit 'WALLET SYNCING' dhe dritaret kërcyese të lidhura me të janë të gjitha pjesë e një skeme phishing që synon marrjen e kredencialeve të kripto-portofolit të përdoruesve. Duket se gjithnjë e më shumë mashtrues të paskrupullt po i drejtohen entuziastëve të kriptove dhe po përpiqen të përfitojnë prej tyre nëpërmjet faqeve të internetit mashtruese.

Në këtë rast të veçantë, faqja pretendon se ofron një mënyrë për përdoruesit për të sinkronizuar kuletat e tyre të kriptomonedhave me aplikacionet DeFi (Financa të Decentralizuara) dhe blockchain. Sajti përpiqet të paraqesë protokollin dhe platformën e tij të decentralizuar REMOTE MERGERS si një shërbim legjitim që funksionon me mbi 832 aplikacione. Fatkeqësisht, e gjithë kjo është pjesë e skemës.

Kur përdoruesit klikojnë në cilindo nga butonat e shfaqur, si p.sh. "AUTENTIKIMI", "SHPËRBIMET", "VLERËSIMI" etj., ata do të çohen në një faqe të re. Këtë herë faqja pretendon të jetë e lidhur me mjetin legjitim WalletConnect duke shfaqur logon e tij aktuale. Sigurisht, mjeti WalletConnect dhe zhvilluesit e tij nuk janë në asnjë mënyrë të lidhur me faqen e phishing.

Përdoret thjesht si një joshje për të ulur dyshimet e përdoruesve kur faqja e mashtrimit u kërkon atyre të japin kredencialet e tyre kripto-portofol dhe detajet e sigurisë. Mashtruesit më pas mund të kenë akses në llogaritë e komprometuara dhe të nxjerrin çdo fond të mbajtur atje duke i transferuar ato në kuletat e tyre.