Threat Database Browser Hijackers Silverline-updates.com

Silverline-updates.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 7,594
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 1,335
Parë për herë të parë: January 25, 2019
Parë për herë të fundit: September 7, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Silverline-updates.com synon të fitojë përfitime monetare për operatorët e saj duke drejtuar një fushatë reklamuese ndërhyrëse. Megjithatë, që kjo taktikë të funksionojë me sukses, përdoruesit duhet së pari të abonohen në shërbimet e njoftimeve shtytëse të faqes. Edhe pse kjo është një veçori legjitime, shumë faqe të diskutueshme e abuzojnë atë për të ofruar reklama të padëshiruara dhe kryesisht të pabesueshme.

Për t'i bindur përdoruesit të shtypin butonin e shfaqur 'Lejo', këto sajte mashtruese dhe Silverline-updates.com, e cila definitivisht nuk është përjashtim, mbështeten në taktika të ndryshme inxhinierike sociale dhe mesazhe mashtruese. Disa shembuj përfshijnë pretendimin se po ekzekutojnë një kontroll CAPTCHA ose që përdoruesit do të kenë akses në përmbajtje të padisponueshme përndryshe.

Pas uljes në Silverline-updates.com, përdoruesve do t'u shfaqet një dritare kërcyese, duke pretenduar se një "Video është gati" e paspecifikuar. Mesazhi shtesë sqaron - 'Shtypni 'Lejo' për të parë videon.' Nëse ndiqen udhëzimet, faqja do të bëhet në gjendje të japë reklama të dyshimta që shpesh promovojnë faqe shtesë mashtrimi, platforma të errëta të orientuara nga të rriturit ose produkte softuerësh të dyshimtë që mund të kenë adware, rrëmbyes të shfletuesit ose funksione të tjera ndërhyrëse.

URL-të

Silverline-updates.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

silverline-updates.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...