Threat Database Rogue Websites Silenthill24.biz

Silenthill24.biz

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 17,987
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 71
Parë për herë të parë: May 24, 2022
Parë për herë të fundit: July 16, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Përdoruesit që hasin në faqen e internetit Silenthill24.biz duhet të jenë të kujdesshëm. Faqja është vërejtur të shfrytëzojë mesazhe të ndryshme mashtruese ose klikimore, si pjesë e një taktike në internet. Kjo sjellje nuk është një dukuri e izoluar, pasi faqe të tjera të panumërta janë vendosur tashmë në internet për të kryer në thelb të njëjtën skemë. Qëllimi i mashtruesve është të mashtrojnë vizitorët që të abonohen pa e ditur në njoftimet shtytëse të faqes.

Funksioni i njoftimit shtytës është një funksion i ligjshëm i shfletuesit që synon t'u japë përdoruesve një mënyrë për të marrë përditësime të rëndësishme ose përkatëse nga faqet për të cilat ata janë të interesuar. Megjithatë, sajtet si SIlenthill24.biz përdorin lejet e shfletuesit të lidhura me veçorinë për të ekzekutuar reklama ndërhyrëse fushata dhe fitoni të ardhura për operatorët e tyre.

Si pjesë e arsenalit të tyre të skenarëve të rremë, këto faqe mashtrimi mund të pretendojnë se po bëjnë një kontroll CAPTCHA, me mesazhe të tilla si "Kliko Lejo për të verifikuar që nuk je robot". Një tjetër skenar i njohur e sheh faqen që pretendon se një video ka probleme me riprodhimin dhe mënyra e vetme për ta parë është të klikoni "Lejo". Përdoruesit që ndjekin udhëzimet ka të ngjarë të fillojnë të marrin reklama të dyshimta dhe të pabesueshme. Këto reklama ka të ngjarë të promovojnë destinacione shtesë të pabesueshme, të shkaktojnë ridrejtime të detyruara në faqet e internetit me hije ose të promovojnë PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara) duke i paraqitur ato si aplikacione legjitime.

URL-të

Silenthill24.biz mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

silenthill24.biz

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...