Shortblu.site

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 157
Parë për herë të parë: January 25, 2019
Parë për herë të fundit: April 17, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Përdoruesit nuk do të marrin ndonjë përmbajtje domethënëse ose nuk do të marrin ndonjë përfitim nga zbarkimi në faqen Shortblue. Në fund të fundit, qëllimi i faqes në internet është krejtësisht i ndryshëm. Ai është i përkushtuar vetëm për të gjeneruar përfitime monetare për operatorët e tij nëpërmjet një taktike popullore të bazuar në shfletues. Nën pretendime të ndryshme të rreme, faqe interneti mashtruese si kjo përpiqen të bindin vizitorët e tyre që të klikojnë butonin e shfaqur 'Lejo'. Natyrisht, mesazhet manipuluese nuk zbulojnë se duke vepruar kështu, përdoruesi do të regjistrohet në shërbimet e njoftimit shtytës të asaj faqeje.

Taktika më e përdorur e përdorur si pjesë e kësaj skeme specifike është që faqja e internetit të veprojë sikur po kryen një kontroll CAPTCHA. Skenarë të tjerë që hasen zakonisht përfshijnë pretendimin se një skedar do të bëhet i disponueshëm për shkarkim ose se një videoklip do të bëhet i aksesueshëm. Disa shembuj të mesazheve mashtruese të treguara për përdoruesit përfshijnë:

' Shtypni 'Lejo' për të verifikuar që nuk jeni robot '

' Për të parë videon, kliko 'Lejo'

' Skedari është gati. Kliko 'Lejo' për të shkarkuar. '

Pasi Shortblue.site të ketë marrë lejet e nevojshme të shfletuesit, do të vazhdojë të gjenerojë reklama të shumta të padëshiruara. Reklamat do të jenë të dëmshme për përvojën normale të shfletimit në pajisje, por, më e rëndësishmja, ato mund të jenë duke promovuar produkte softuerësh të dyshimtë, PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara), faqe phishing dhe faqe të tjera interneti me hije.

URL-të

Shortblu.site mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

shortblue.site

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...