Shkalla e ngjyrave

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 18,084
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 129
Parë për herë të parë: July 12, 2022
Parë për herë të fundit: July 28, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Shkalla e ngjyrave është një aplikacion që premton t'u sigurojë përdoruesve mundësinë për të modifikuar disa karakteristika të rëndësishme të faqeve të vizituara në internet, si ngjyra, ngopja, kontrasti dhe më shumë. Fatkeqësisht, Shkalla e Ngjyrave posedon gjithashtu aftësitë e adware. Si i tillë, përdoruesit që e kanë instaluar atë në sistemet e tyre mund të fillojnë të marrin reklama të shumta, të padëshiruara dhe ndërhyrëse.

Reklamat e ofruara nga burime të panjohura ose të paprovuara duhet të trajtohen me kujdes. Ata mund të jenë duke promovuar destinacione të ndryshme të diskutueshme ose PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara) që maskohen si aplikacione në dukje të dobishme. Ndërveprimi me reklamat gjithashtu mund të shkaktojë ridrejtime të detyruara dhe përdoruesit mund të gjenden në portalet e phishing, dhuratat e rreme, faqet e internetit të mashtrimit dhe më shumë.

Megjithatë, rrëmbyesit e shfletuesit, adware dhe PUP-të mund të kenë më shumë surpriza të këqija. Nuk është e pazakontë që këto aplikacione të kenë aftësi të grumbullimit të të dhënave. Përdoruesit rrezikojnë që aktivitetet e tyre të shfletimit të të dhënave të kapen dhe të transmetohen në një server të largët. Disa PUP madje mund të përpiqen të nxjerrin informacion nga të dhënat e plotësimit automatik të shfletuesve, duke rrezikuar potencialisht kredencialet e llogarisë së ruajtur të përdoruesit, detajet bankare, numrat e kartës së kreditit/debitit dhe më shumë.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...