Threat Database Phishing Mashtrim i postës elektronike "Menaxheri i konfigurimit...

Mashtrim i postës elektronike "Menaxheri i konfigurimit të serverit".

Studiuesit e Infosec po paralajmërojnë përdoruesit për një fushatë phishing që përfshin shpërndarjen e emaileve joshëse. Mesazhet e rreme paraqiten sikur vijnë nga 'Menaxheri i Konfigurimit të Serverit' të përdoruesit. Pretendimet e bëra në këto emaile duhet të konsiderohen si krejtësisht të rreme dhe të fabrikuara dhe përdoruesit në asnjë rast nuk duhet të ndjekin udhëzimet e mashtruesve.

Email-et joshëse përpiqen të bindin lexuesit e tyre se ka dalë një gabim me llogarinë e tyre të domenit. Problemi supozohet se u shfaq gjatë një përpjekjeje për të instaluar përditësimet më të fundit për serverin e postës në internet. Tani, sipas emaileve mashtruese, përdoruesit rrezikojnë që llogaria e tyre të pezullohet nëse nuk ndjekin butonin 'Përditësimi i Serverit'. Për t'u dukur më legjitime, emailet mashtruese përmbajnë gjithashtu disa detaje teknike, si adresën IMAP të serverit, emrin e serverit dhe numrin e portit.

Kur përdoruesit klikojnë në butonin e gjetur në email, ata do të çohen në atë që duket si një faqe identifikimi që kërkon emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet. Megjithatë, ky është një portal phishing që mbledh të gjitha kredencialet e dhëna të hyrjes dhe i bën ato të disponueshme për mashtruesit. Pasojat për viktimat mund të jenë të rëndësishme. Këta njerëz mund të përdorin informacionin e marrë për të komprometuar llogari shtesë, të tilla si ato për platformat e mediave sociale ose aplikacionet e mesazheve dhe t'i përdorin ato për qëllime të liga. Përndryshe, kredencialet e mbledhura mund të paketohen dhe ofrohen për shitje palëve të interesuara, të cilat mund të përfshijnë organizata kriminale kibernetike.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...