Scanoclean.com

Scanoclean.com Përshkrimi

Lloji: Adware

Scanoclean është një faqe interneti jo e besueshme, që mund të ekzekutojë taktika të ndryshme të njohura në internet. Skenari i saktë i treguar nga faqja mund të përcaktohet nga faktorë të veçantë, si adresa IP e vizitorit, vendndodhja, lloji i shfletuesit dhe potencialisht më shumë. Për shembull, disa nga sjelljet mashtruese të faqes që janë konfirmuar nga studiues të sigurisë kibernetike përfshijnë përdorimin e mesazheve mashtruese për të mashtruar përdoruesit për të mundësuar njoftimet e saj shtytëse, duke ekzekutuar një variant të 'PC juaj është i infektuar me 5 viruse!', si dhe një version i skemave 'Windows 10 juaj është i infektuar me viruse'.

Faqet që funksionojnë 'PC juaj është i infektuar me 5 viruse!' shfaqni sinjalizime të shumta të rreme të sigurisë të paraqitura sikur të ishin dërguar nga një shitës me reputacion sigurie, zakonisht Norton ose McAfee. Sigurisht, të dyja kompanitë nuk kanë absolutisht asnjë lidhje me asnjë nga këto faqe të dyshimta. Përdoruesve gjithashtu mund t'u shfaqet një dritare kërcyese që pretendon se ka skanuar pajisjet e tyre dhe ka gjetur kërcënime të shumta. Mbani në mend se një funksionalitet i tillë nuk është diçka që faqet e internetit mund ta kryejnë vetë. Sa i përket taktikës 'Windows 10 juaj është i infektuar me viruse', ajo konsiston në shfaqjen e një alarmi të rremë të krijuar për t'u shfaqur si një kërkesë e vërtetë e Windows 10. Ashtu si në rastin e mëparshëm, pretendimet e bëra nga alarmi janë krejtësisht të rreme dhe duhet të injorohen.

Për sa u përket përdoruesve që hasin mesazhe mashtruese që i udhëzojnë të shtypin butonin e shfaqur 'Lejo', ata së shpejti do t'i nënshtrohen një rritjeje drastike të reklamave të hasura gjatë shfletimit. Në të vërtetë, shtypja e butonit do t'i japë Scanoclean leje të rëndësishme të shfletuesit, duke lejuar që faqja të fillojë të gjenerojë reklama të padëshiruara dhe të bezdisshme. Është e rëndësishme t'u qaseni reklamave të shfaqura me kujdes, pasi ato mund të promovojnë destinacione më të dyshimta ose PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara) që maskohen si aplikacione legjitime.

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.