Scam pop-up 'Ronin Wallet'

Scam pop-up 'Ronin Wallet' Përshkrimi

Mashtrimi kërcyes "Ronin Wallet" është në thelb një skemë phishing. Mashtruesit synojnë të marrin kredencialet e portofolit të përdoruesve për Ronin, një projekt blockchain i përdorur nga loja e njohur në internet Axie Infinity. Në fund të marsit 2022, Ronin u bë viktimë e një prej vjedhjeve më të mëdha të kriptomonedhave me aktorët e kërcënimit që mund të merrnin mbi 173 mijë tokena Ether dhe 25.5 milionë dollarë monedha. Vlera totale e argumenteve të mbledhura në atë kohë i kalonte 600 milionë dollarët.

Për sa i përket mashtrimit pop-up "Ronin Wallet", ai shfaq imazhe origjinale të Ronin ose përafrime të afërta në një përpjekje për t'u shfaqur si një faqe legjitime e portofolit Ronin e lidhur me projektin. Përveç kësaj, përdoruesve do t'u paraqitet një buton i etiketuar "Unë tashmë kam një frazë të fshehtë të rikuperimit". Portofolin e importit.' Shtypja e butonit do të shkaktojë një ridrejtim në një portal të dedikuar phishing.

Përdoruesve tani do t'u kërkohet të importojnë kuletat e tyre ekzistuese Ronin duke futur frazat e tyre fillestare (të njohura gjithashtu si fraza kalimi) dhe duke konfirmuar fjalëkalimet e tyre. Ndjekja e udhëzimeve do të ekspozojë informacionin e futur dhe do ta bëjë atë në dispozicion të mashtruesve. Me kredencialet e përdoruesit në dorë, mashtruesit mund të marrin përsipër llogarinë e lidhur me kripto-portofolin dhe të nxjerrin çdo fond të gjetur atje. Mashtruesit mund të përpiqen gjithashtu të shfrytëzojnë të dhënat e marra për të zgjeruar shtrirjen e tyre dhe për të komprometuar llogaritë shtesë që i përkasin përdoruesit si emailet, llogaritë e mediave sociale, abonimet e aplikacioneve dhe më shumë.