Malware

Mesazhi i mashtrimit "Apple Pay Suspended" është një lloj taktike phishing që synon përdoruesit e Apple Pay. Mesazhi pretendon se portofoli i Apple Pay i përdoruesit është pezulluar dhe i nxit ata të klikojnë një lidhje për ta rikthyer atë. Sidoqoftë, klikimi në lidhje do ta çojë përdoruesin në një faqe interneti të rreme që është krijuar për të vjedhur informacionin e tyre personal dhe financiar. Nëse një përdorues bie viktimë e kësaj skeme, pasojat mund të jenë serioze, duke përfshirë humbjet financiare dhe vjedhjen e identitetit. Është thelbësore të dini se si t'i njihni dhe shmangni këto taktika.

Përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm dhe të mos klikojnë në lidhjet në mesazhet me tekst ose emailet e pakërkuara, veçanërisht ato që pretendojnë se janë nga Apple ose institucione të tjera financiare. Kompanitë legjitime nuk do të kërkojnë informacion personal ose financiar mbi mesazhet me tekst ose emailet. Përdoruesit gjithashtu duhet të verifikojnë legjitimitetin e uebsajtit të caktuar.

Skemat e phishing si 'Pezullimi i pagesës së Apple' synojnë të marrin informacione të ndjeshme nga përdoruesit

Mesazhet e mashtrimit 'Apple Pay Suspended' janë një formë e taktikës së phishing që pretendon në mënyrë të rreme se është nga Apple. Mashtruesit u thonë marrësve se portofoli i tyre Apple Pay është pezulluar për arsye sigurie. Më pas mesazhi e drejton marrësin te një lidhje që duket të jetë një faqe zyrtare e Apple, ku ata mund të verifikojnë identitetin e tyre dhe të rivendosin portofolin e tyre. Sidoqoftë, lidhja në vend të kësaj çon në një faqe interneti të rreme që duket si e Apple dhe e shtyn përdoruesin të fusë informacione të ndjeshme, duke përfshirë Apple ID, fjalëkalimin, detajet e kartës së kreditit dhe informacionin personal.

Mashtruesit që qëndrojnë pas skemës mund ta përdorin këtë informacion për të fituar akses në llogarinë Apple të përdoruesit dhe të fillojnë të bëjnë blerje të paautorizuara ose të kryejnë vjedhje identiteti. Popullariteti i produkteve dhe shërbimeve të Apple është shfrytëzuar në këtë dhe shumë taktika të tjera phishing. Phishing është një mashtrim në internet që përdor email mashtrues ose mesazhe me tekst të krijuar posaçërisht për t'u dukur sikur vijnë nga kompani ose organizata legjitime. Sidoqoftë, qëllimi i tyre i vërtetë është të mashtrojnë marrësit për të zbuluar informacione personale ose financiare ose për të instaluar malware në pajisjet e tyre. Mashtrimet e phishing mund të jenë të vështira për t'u identifikuar pasi ato shpesh përdorin logot, emrat dhe gjuhën zyrtare për të krijuar një ndjenjë legjitimiteti dhe për të bindur përdoruesit të ndjekin udhëzimet e shfaqura.

Hapat që duhen ndërmarrë nëse bie në mashtrimin e phishing 'Apple Pay suspended'

Në rast se keni marrë mesazhin me tekst të mashtrimit "Apple Pay Suspended" dhe keni ndjekur udhëzimet e tij keqdashëse, llogaria juaj e Apple dhe informacioni juaj personal dhe financiar mund të jenë komprometuar. Për të mbrojtur veten, ka disa hapa të menjëhershëm që mund të dëshironi të ndërmerrni.

Së pari, ndryshoni fjalëkalimin tuaj të Apple ID dhe aktivizoni vërtetimin me dy faktorë për llogarinë tuaj. Kjo do të sigurojë që mashtruesit nuk mund të kenë më qasje në llogarinë tuaj dhe të përdorin shërbimet ose pajisjet tuaja Apple.

Më pas kontrolloni llogarinë tuaj Apple për çdo aktivitet të dyshimtë ose blerje të paautorizuara. Nëse hasni në ndonjë aktivitet të tillë, raportoni menjëherë tek Apple dhe kërkoni një rimbursim nëse është e mundur.

Është gjithashtu thelbësore të kontaktoni kompaninë ose bankën përkatëse të kartës së kreditit dhe t'i informoni ata se mund të jeni bërë viktimë e një mashtrimi phishing. Ata mund t'ju ndihmojnë të monitoroni llogaritë tuaja për çdo transaksion mashtrues dhe të anuloni ose zëvendësoni kartat tuaja nëse është e nevojshme.

Postime të ngjashme

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...