Rsa Ransomware

Rsa Ransomware Description

Një kopje e re e Dharma Ransomware popullore është shfaqur në fillim të nëntorit. Emri i këtij Trojan të ri për kodimin e të dhënave është Rsa Ransomware. Krijuesit e Rsa Ransomware kanë huazuar kodin e Dharma Ransomware të shquar dhe e kanë ndryshuar atë ndonjëherë aq pak për t'iu përshtatur nevojave të tyre. Kjo është një qasje shumë e zakonshme e marrë nga shumë autorë të kërcënimeve për ransomware pasi u kursen atyre kohë dhe përpjekje.

Përhapja dhe Kriptimi

Vektorët e infeksionit të përdorur në shpërndarjen e Rsa Ransomware nuk janë konfirmuar ende. Besohet se krijuesit e këtij kërcënimi për ransomware mund të mbështeten në postë elektronike për të dërguar këtë Trojan që bllokon skedarët. Kjo është bërë duke mashtruar përdoruesin në hapjen e shtojcës së korruptuar me një mesazh të mbushur me truket e inxhinierisë sociale që i nxit ata të lëshojnë skedarin bashkangjitur. Dosja në fjalë është e lidhur me makro dhe mbart ngarkesën e Rsa Ransomware. Autorët e kërcënimeve të ransomware gjithashtu dihet se përdorin azhurnime të aplikacioneve fals dhe variante të rreme të softuerit të ligjshëm, ndër metodat e tjera të shpërndarjes së këtyre Trojans të keqe. Rsa Ransomware ka për qëllim të nuhasë një listë të gjatë të filetimeve të synuara. Zakonisht, këto do të përfshijnë llojet më të njohur të skedarëve, të cilët çdo përdorues do të kishte në kompjuterët e tyre. Kur këto skedarë janë të vendosura, Rsa Ransomware do të fillojë procesin e kriptimit. Pas bllokimit të një skedari, Rsa Ransomware ndryshon edhe emrin e tij të skedarit. Ky Trojan i bllokimit të të dhënave aplikon një '.id- . [rsacrypt@aol.com] .rsa 'në skedarët e koduar rishtas.

Shënimi Ransom

Shënimi i shpërblesës i Rsa Ransomware është mjaft konciz. Dosja që mban mesazhin e shpërblesës quhet 'FILES ENCRYPTED.txt'. Në shënim, nuk përmendet një tarifë specifike e shpërblesës, por sulmuesit e bëjnë të qartë se pasi përdoruesi t'i kontaktojë ata përmes postës elektronike, ata do të marrin informacione të mëtejshme. Emaili i parashikuar për këtë është 'rsacrypt@aol.com'.

Gjithmonë është më mirë të shmangni kriminelet në internet me çdo kusht. Kjo është arsyeja pse nuk këshillohet të kontaktoni mashtruesit kibernetikë prapa Rsa Ransomware. Jo vetëm që nuk ka asnjë garanci që ju do të merrni çelësin e deshifrimit, për të cilin keni nevojë, por nëse paguani, paratë tuaja do të shkojnë për të financuar aktivitetet kriminale të sulmuesve në të ardhmen. Një qasje shumë më e sigurt është të shkarkoni dhe instaloni një aplikacion të njohur antivirus dhe ta përdorni atë për të hequr Rsa Ransomware nga sistemi juaj në mënyrë të sigurtë.

Do You Suspect Your PC May Be Infected with Rsa Ransomware & Other Threats? Scan Your PC with SpyHunter

SpyHunter is a powerful malware remediation and protection tool designed to help provide PC users with in-depth system security analysis, detection and removal of a wide range of threats like Rsa Ransomware as well as a one-on-one tech support service. Download SpyHunter's FREE Malware Remover
Note: SpyHunter's scanner is only for malware detection. If SpyHunter detects malware on your PC, you will need to purchase SpyHunter's malware removal tool to remove the malware threats. Read more on SpyHunter. Free Remover allows you to run a one-off scan and receive, subject to a 48-hour waiting period, one remediation and removal. Free Remover subject to promotional details and Special Promotion Terms. To understand our policies, please also review our EULA, Privacy Policy and Threat Assessment Criteria. If you no longer wish to have SpyHunter installed on your computer, follow these steps to uninstall SpyHunter.

Security Doesn't Let You Download SpyHunter or Access the Internet?

Solutions: Your computer may have malware hiding in memory that prevents any program, including SpyHunter, from executing on your computer. Follow to download SpyHunter and gain access to the Internet:
  • Use an alternative browser. Malware may disable your browser. If you're using IE, for example, and having problems downloading SpyHunter, you should open Firefox, Chrome or Safari browser instead.
  • Use a removable media. Download SpyHunter on another clean computer, burn it to a USB flash drive, DVD/CD, or any preferred removable media, then install it on your infected computer and run SpyHunter's malware scanner.
  • Start Windows in Safe Mode. If you can not access your Window's desktop, reboot your computer in "Safe Mode with Networking" and install SpyHunter in Safe Mode.
  • IE Users: Disable proxy server for Internet Explorer to browse the web with Internet Explorer or update your anti-spyware program. Malware modifies your Windows settings to use a proxy server to prevent you from browsing the web with IE.
If you still can't install SpyHunter? View other possible causes of installation issues.

Leave a Reply

Please DO NOT use this comment system for support or billing questions. For SpyHunter technical support requests, please contact our technical support team directly by opening a customer support ticket via your SpyHunter. For billing issues, please refer to our "Billing Questions or Problems?" page. For general inquiries (complaints, legal, press, marketing, copyright), visit our "Inquiries and Feedback" page.