Threat Database Ransomware Roblox Ransomware

Roblox Ransomware

Roblox Ransomware është i pajisur me një rutinë të fortë enkriptimi që do t'i lërë të dhënat e viktimave të tij në një gjendje të papërdorshme. Kjo është karakteristika kryesore e çdo kërcënimi ransomware pasi sulmuesit zakonisht përdorin të dhënat e bllokuara si një mënyrë për të zhvatur para nga përdoruesit ose organizatat e prekura. Një gamë e gjerë skedarësh si dokumente, imazhe, foto, PDF, arkiva, baza të të dhënave dhe shumë të tjera mund të ndikohen nga kërcënimi. Analiza e Roblox Ransomware ka konfirmuar se kërcënimi është një variant i Jigsaw Ransomware të identifikuar më parë.

Kur Roblox Ransomware kodon një skedar, ai gjithashtu do t'i shtojë një shtesë të re emrit origjinal të atij skedari. Në të vërtetë, skedarët në sistemet kompjuterike të infektuara tani do të mbajnë adresën e emailit '.Encrypted_Roblox@mail.com' si pjesë e emrave të tyre. Viktimave do t'u lihet një shënim shpërblimi i shfaqur në një dritare që shfaqet.

Leximi i udhëzimeve të lëna nga kërcënimi mund të lërë shumë përdorues në mëdyshje. Në vend të kësaj, për të kërkuar para si shumica dërrmuese e ransomware, aktorët e kërcënimit duket se po ndjekin qëllime të ndryshme. Sipas shënimit të shpërblesës, viktimat supozohet të shkarkojnë dhe instalojnë 'roblox', me sa duket platforma shumë e njohur e lojërave video. Nëse e bëjnë këtë brenda 24 orëve, sulmuesit supozohet se do t'u ofrojnë përdoruesve të prekur çelësin e deshifrimit të nevojshëm për restaurimin e skedarëve të kyçur. Dritarja kërcyese tregon një kohëmatës numërimi mbrapsht që shfaq kohën e mbetur.

Teksti i plotë i shënimit të Roblox Ransomware është:

Unë dua të luaj një lojë me ju. Më lejoni të shpjegoj rregullat:
Skedarët e kompjuterit tuaj janë të koduar. Fotot, videot, dokumentet tuaja, etj…
Por, mos u shqetësoni! Nuk i kam fshirë të gjithë skedarët ende.
Keni 24 orë të hapura roblox për të marrë çelësin e deshifrimit.
të gjithë skedarët do të fshihen në afat.

Nëse nuk keni roblox.
Instaloni Roblox dhe provoni të hapni Roblox.
Ju lutemi, klikoni butonin për të deshifruar skedarin, duhet një minutë për ta verifikuar.
Ju mund të luani roblox nëse skedarët nuk deshifrohen tani.

Përpjekjet për të riemërtuar skedarin nuk deshifrohen.

Faleminderit që lexoni këtë shënim.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...