Threat Database Ransomware Rever Ransomware

Rever Ransomware

Një kërcënim lëndues i krijuar për të bllokuar të dhënat e viktimave të tij, Rever Ransomware mund t'i lërë viktimat e tij me pak opsione të disponueshme. Në të vërtetë, kërcënimi është i aftë të kodojë një gamë të gjerë llojesh të ndryshme skedarësh, duke përfshirë dokumente, PDF, foto, arkiva, baza të të dhënave dhe të tjera. Algoritmi i fortë kriptografik i përdorur në procesin e kriptimit e bën praktikisht të pamundur rivendosjen e skedarëve të prekur pa ditur çelësat e duhur të deshifrimit.

Ashtu si shumica e programeve keqdashëse të këtij lloji, Rever gjithashtu shënon skedarët që kodon duke shtuar një shtesë të re skedari në emrat e tyre origjinalë. Megjithatë, në vend që të përdorë një fjalë që mund të lidhet lehtësisht me praninë e kërcënimit, Rever gjeneron një varg të ri të rastësishëm me 8 karaktere për çdo skedar të kyçur. Viktimat gjithashtu do të vërejnë praninë e një skedari të ri teksti të quajtur '@@@ Për të rivendosur skedarët tuaj.txt' në desktopin e sistemit të shkelur. Brenda skedarit është një shënim shpërblese me udhëzime nga operatorët e ransomware.

Duke gjykuar nga mesazhi që kërkon shpërblesë, Rever Ransomware duket se synohet posaçërisht për entitetet e korporatave. Hakerët pretendojnë se kanë koduar disa kompjuterë dhe serverë, kanë marrë të dhëna të ndjeshme prej tyre dhe kanë fshirë çdo kopje rezervë ekzistuese të skedarëve të koduar. Nëse viktimave u duhet shumë kohë për të kontaktuar me kriminelët kibernetikë, të dhënat e tyre supozohet se do të rrjedhin në media dhe në Dark Web. Sulmuesit ofrojnë një kanal të vetëm komunikimi përmes bisedës qTOX.

Teksti i plotë i shënimit të Rever Ransomware është:

' Si të rivendosni skedarët tuaj

* Cfare ndodhi?

Kompjuterët dhe serverët tuaj janë të koduar, kopjet rezervë fshihen nga rrjeti juaj dhe kopjohen.
Ne përdorim algoritme të forta kriptimi, kështu që nuk mund të deshifroni të dhënat tuaja pa ne.
Por ju mund të rivendosni gjithçka duke blerë një program të veçantë nga ne - një dekoder universal.
Ky program do të rivendosë të gjithë rrjetin tuaj. Ndiqni udhëzimet tona më poshtë dhe do të rikuperoni të gjitha të dhënat tuaja.
Nëse vazhdoni ta injoroni këtë për një kohë të gjatë, ne do të fillojmë të raportojmë hakimin në mediat kryesore dhe të postojmë
të dhënat tuaja në rrjetin e errët.

* Çfarë garancish?

Ne e vlerësojmë reputacionin tonë. Nëse nuk bëjmë punën dhe detyrimet tona, askush nuk do të na paguajë. Kjo nuk është në interesin tonë.
I gjithë programi ynë i deshifrimit është testuar në mënyrë të përsosur dhe do të deshifrojë të dhënat tuaja. Ne gjithashtu do të ofrojmë mbështetje në rast të problemeve.
Ne garantojmë të deshifrojmë një skedar falas. Shkoni në sit dhe na kontaktoni.
Keni tre ditë kohë për të na kontaktuar përndryshe dekoderi juaj personal do të fshihet dhe ne nuk do të mund t'ju ndihmojmë!
Dhe të dhënat tuaja personale do të jenë publike.

* Si të na kontaktoni?

1) Shkarkoni për TOX CHAT hxxps://tox.chat/download.html
2) Hapni bisedën

Shto bisedën me ID: AB4FEBA9CABBD9E98CBF6745592B0E1C34F91492FD8D02AD802F92C893F49B201E24614B556E
ID-ja juaj personale:

Nëse nuk ju përgjigjëm, lini bisedën të aktivizuar, operatori do t'ju kontaktojë!

=============!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!============= =
MOS PROVONI TË RIKIRËNI VETË SHOJËT!
MOS I MODIFIKONI SKEDAJT E KRIPTUR!

Ndryshe, MUND TË HUMBNI PËRGJITHMONË TË GJITHË SKEDAJT TUAJ! '

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...