Threat Database Ransomware Redrum Ransomware

Redrum Ransomware

Kërcënimet ndaj ransomware janë një nga kërcënimet kibernetike në internet që një përdorues i rregullt mund të hasë. Këta dëmtues të keqe do të binin në sistemin e dikujt, do t'i thithin të gjitha të dhënat e tyre, do t'i enkriptojnë dhe pastaj të kërkojnë para. Pengesa e hyrjes është mjaft e ulët sepse jo vetëm që aktorët e shumtë e shpërndajnë atë duke marrë hua kodin e kërcënimeve tashmë ekzistuese (dhe pak e ripërpunojnë atë), por ekzistojnë edhe kërcënime për ransomware në dispozicion si një mall që çdokush mund të blejë.

Përhapja dhe Kriptimi

Një nga kërcënimet më të zbuluara kohët e fundit për ransomware quhet Redrum Ransomware. Ky kërcënim i përket familjes së dytë më aktive të ransomware në 2019, Dharma Ransomware . Fatkeqësisht, variantet e Dharma Ransomware nuk janë të dekriptueshme falas. Redrum Ransomware ka të ngjarë të përhapet përmes shkarkimeve dhe azhurnimeve mashtruese të aplikacioneve, gjurmuesve torrentë, mediave ose programeve të pirateruara të rreme, dhe postave elektronike të spamit që përmbajnë bashkëlidhje makro-laced. Redrum Ransomware ka të ngjarë të synojë dokumentet, imazhet, skedarët audio dhe video, prezantimet, spreadsheets, bazat e të dhënave, arkivat, etj. Kërcënimet nga Ransomware kanë tendencë të shkojnë pas llojeve të skedarëve popullorë, të cilët ka të ngjarë të jenë të pranishëm në sistemin e çdo përdoruesi të rregullt. Redrum Ransomware do të aplikojë një algoritëm të kriptimit për të bllokuar të dhënat e synuara. Pas bllokimit të skedarëve, Redrum Ransomware gjithashtu do të shtojë një shtrirje të re në emrat e tyre - '.id- . [Moncler@tutamail.com] .redrum. Shumica e varianteve të Dharma Ransomware ndjekin këtë model.

Shënimi Ransom

Mesazhi shpërblyes i Redrum Ransomware është i përfshirë në një skedar të quajtur 'decryption.txt'. Shënimi i shpërblesës është mjaft i gjerë. Në shënim, sulmuesit shprehen se zhbllokimi i të dhënave të koduara me një mjet të tretjes së palëve të treta është i pamundur, por ata ofrojnë të zhbllokojnë një skedar falas për t'i provuar përdoruesit se ata janë në gjendje të kthejnë dëmin. Autorët e Redrum Ransomware nuk specifikojnë se cila është tarifa e shpërblesës. Janë dy adresa të postës elektronike të specifikuara si detaje kontakti - 'moncler@tutamail.com' dhe 'moncler@cock.li'. Sulmuesit paralajmërojnë se nëse viktima nuk merr kontakt me ta brenda 24 orëve nga sulmi që do të ndodhë, çelësi i tyre do të fshihet, gjë që do ta bëjë të pamundur rikthimin e skedarëve. Autorët e Redrum Ransomware gjithashtu pohojnë se nëse përdoruesi nuk arrin të paguajë tarifën e shpërblesës brenda 60 orësh nga kontakti me ta, çmimi do të fryhet me 10%.

Shmangni kontaktimin e kriminelëve kibernetikë si individët me hije prapa Ransomware Redrum. Ata me siguri do të ndalojnë t'ju përgjigjen pasi të marrin pagesën e kërkuar dhe nuk mund të merrni kurrë çelësin e deshifrimit që ata kishin premtuar. Keni besim te një aplikacion me reputacion anti-malware për të hequr Redrum Ransomware nga PC juaj në mënyrë të sigurt dhe të shpejtë.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...